Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 7. 12. 2018.

| Ekonomija

Raskinut ugovor sa “Ćurdićem”, drugi prevoznik preuzima linije ovog prevoznika

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Ćurdić autobus
Nema više "Ćurdića" na niškim ulicama; Foto: JV/V. Milić

Premda je pre 4 godine predstavljan kao jedan od najbolje ralizovanih niških tendera ikada, godinu dana do isteka, Direkcija za javni prevoz Niš raskinula je ugovor sa prevoznikom Ćurdić. U Direkciji navode da je glavni razlog nepoštovanje reda vožnje, a Ćurdićeve linije će preuzeti neki drugi prevoznik, do raspisivanja nove javne nabavke.

Nakon višemesečnog natezanja oko saradnje između Ćurdića i Direkcije, prelomljeno je da ugovor ipak bude raskinut. Problem koji je započeo kada su novi Ćurdićevi autobusi prebačeni u Beograd, zamenivši ih starim, kako kažu u Direkciji, eskalirao je septembra, kada je sporni beogradski prevoznik počeo da izbacuje autobuse iz saobraćaja. Građani su uzalud čekali na stanicama.

Prevoznik Ćurdić je od septembra meseca ove godine, počeo sa znatnim odstupanjem od utvrđenog reda vožnje na liniji broj 6: Železnička stanica - Duvanište -Skopska, koje se ogledalo u svakodnevnom gubljenju polazaka na pomenutoj liniji, pogotovo u jutarnjem špicu kada putnici treba da odu na posao, u školu, na fakultet, kod lekara i slično - navode u Direkciji.

Pored navedenog, prevoznik Ćurdić je, dodaju u Direkciji, u proteklom periodu u četiri navrata pretio da će da obustavi prevoz na linijama koje su mu poverene što, kako kažu, dodatno daje povod za zabrinutost u pouzdano obavljanje prevoza. Kako Ćurdić nije normalizovao polaske, u Direkciji su odlučili da raskinu ugovor.

Podsetimo, problemi u saradnji između niške Direkcije i Ćurdića koji u Nišu drži nekoliko gradskih i prigradskih linija nastali su pre nekoliko meseci kada je Direkcija odlučila da ovom prevozniku manje plaća usluge prevoza jer su nove autobuse namenjene Nišlijama poslali u Beograd, zamenivši ih starim.

Mesecima se zbog toga govori o raskidu ugovora, a čitav slučaj je završio i na Privrednom sudu.

Poslednja "kap u čaši" između javnog preduzeća i prevoznika bio je trenutak kada je Ćurdić izgubio posao na tenderu Direkcije za još 3 gradske linije i kada su zapretili niškoj Direkciji "da nije sve gotovo".


Od sutra drugi prevoznik na "Ćurdićevim" linijama

Nišlije, ne bi trebalo da brinu, bar kako kažu u niškom Gradskom veću, jer će ekspresno biti organizovan prevoznik koji će amortizovati Ćurdićeve linije.

Preduzimanje operativnih mera podrazumeva angažovanje trećih lica – prevoznika ili preraspodelu kapaciteta između već angažovanih prevoznika po postojećim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika radi obezbeđivanja uslova za kontinuirano vršenje navedene komunalne delatnosti - navode u Gradskom veću.

Takođe se, dodaju, nalaže da Direkcija istovremeno pokrene i redovnu proceduru za izbor prevoznika na paketu linija broj 3 u skladu sa zakonom.

Podsetimo, tokom leta bilo je problema i sa "kružnom" i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren, te je od Direkcije ovaj posao preuzeo Niš ekspres. Problem su bili stari i neispravni autobusi, zbog čega je jedan od njih sleteo u bivšu kasarnu Bubanjski heroji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    04:21 // 11. 12. 2018.

    Definitivno nakon Leskovca, više nema pravila ni u Nišu.
    Voze po svom rasporedu vožnje, i to važi za sve linije kojima sam se vozio, kružna 34, 5, 2, ...
    Ako se već nr poštuje red vožnje, neka nam proslede taj koji oni poštuju.
    A direkcija da uvede penale za svako kašnjenje, pa da vidimo da li će se i dalje tako nešto događati.

  • Cobi

    20:04 // 9. 12. 2018.

    Lepo da lepše biti ne može.Opran onaj rendž rover i ko zna šta još.Sad je na redu drugi tenderista.Jadan je ovaj narod.

    • Duh

      03:02 // 13. 12. 2018.

      Ne be kupio od plate... u klinički jake plate svi će voze rovere od 50000

  • Boki

    01:44 // 9. 12. 2018.

    Kad vozaci iz Srbije pohrle 01.01.2019. put Evrope zbog liberalizacije tamosnjih trzista rada icicete peske i spediterima jer za njih nece trebati E kategorija a preostali monopolista ce usi da vam zavrce cenama tako da dzaba likujete. Kako god okrenes narode ti si na gubitku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: