Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 14. 5. 2014.

| Ekonomija

Raspisan tender za izbor autobuskih prevoznika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus-234.jpg
Ko će od jeseni prevoziti Nišlije znaće s enakon tendera, arhivska fotografija

Grad Niš bi, prema postojećim planovima, do 1. septembra ove godine trebalo da sklopi ugovor sa 4 prevoznika koji će u narednih 5 godina prevoziti Nišlije, kaže većnik Mihajlo Zdravković.

Tender za izbor najboljih ponuda raspisan je pre nekoliko dana. Zainteresovani prevoznici imaju 52 dana za slanje ponuda, dok komisija nakon zatvaranja konkursa ima 30 dana da donese odluku.

Gradsko rukovodstvo očekuje uštedu, jer plate konduktera preuzimaju prevoznici, ali i poboljšanje tačnosti i konfornosti.

- U ovom modelu ugovora, usluge konduktera biće uračunate u cenu prevoza i Grad neće morati da plaća 120 miliona dinara godišnje na račun konduktera, kao do sada i tu očekujemo uštedu - rekao je većnik Zdravković.

autobusi Konkurs za izbor novih prevoznika je međunarodni, preveden je na engleski jezik i ponude mogu da stižu i iz inostranstva.


Šta je sa "Kružnom linijom"?

Ono što dosta brine Nišlije je linija 34, odnosno "kružna linija". Većnik Zdravković kaže da će ta linija izmeniti svoju trasu i da više neće ići do Aerodroma, već samo do tehničkih fakulteta.

Zdravković dodaje da, što se njega tiče, i pored teškog finansijskog stanja u JP “Aerodrom Niš”, to preduzeće može da bude ravnopravni učesnik tendera.

- Aerodrom nećemo staviti u podređeni položaj. Ostavili smo liniju, a na njima je da konkurišu ukoliko žele i smatraju da mogu to da rade. Uslovi tendera su realni i ostvarljivi i ne vidim razlog zašto Aerodrom to ne bi mogao da ostvari ako ima autobuse i ljude koji to mogu da rade - kaže Zdravković.

autobus Niš-ekspres jedan od glavnih konkurenataMeđutim, iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić obećao da linija 34 neće biti ukinuta, ostaje pitanje koji projekat su odbornici niške Skupštine usvojili na jednoj od sednica.

Direkcija za javni prevoz Niša već skoro mesec dana odbija da novinarima Južnih vesti dostavi dokument iz koga bi se to videlo. Da stvar bude gora, kako stoje stvari, ni odbornici Skupštine Grada, kako sami tvrde, ne znaju šta piše u dokumentu o kome je glasano u gradskom Parlamentu.


zdravković Zdravković očekuje uštedu, arhivska fotografijaNovi sistem naplate karata

Pored novih prevoznika, od 1. septembra, prema najavama većnika Mihajla Zdravkovića, biće uspostavljen i novi sistem naplate karata, koji će sprečiti takozvane “duple” karte.

- Obezbedili smo 12 miliona dinara za uvođenje novog sistema. Direkcija radi na tome. U planu su elektronske karte, ali ne kao što je “Bus Plus” u Beogradu. Naći ćemo neko rešenje koje zadovoljava naše potrebe - rekao je Zdravković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • konj

    18:30 // 2. 7. 2014.

    sramota je da se na liniji 10 naplacuje karta od 80dinara . autobus nema klimu , zimi hladno kao u camcu da se vozis , a leti 50 stepeni ... Ocemo novog prevoznika na liniji 10. Zivimo u 21. veku !!!

  • Ja

    14:17 // 22. 5. 2014.

    Bilo bi lepo kada bi se uvela neka linija Donja vrezina - Novo selo,mnogi ljudi rade u Yuru i mislim da je mnogo da oni 2 autobusa menjaju do tamo,znacila bi im dosta

  • sutra je lepo

    19:15 // 18. 5. 2014.

    curdic najbolji prevoznik u nisu bilo bi lepo kad bi preuzeli liniji 1

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: