Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 26. 4. 2018.

| Ekonomija

Raspisan tender za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
nauka
Mladi bi krajem 2019. trebalo da dobiju svoj prostor za nauku i tehnologiju; foto: Flickr; Vincent LaConte

Dugo najavljivana izgradnja Naučno-tehnološkog parka sada postaje izvesnija, pošto su otvorene prijave za nadmetanje izvođača za izgradnju trospratne zgrade sa podrumom, u kojoj će on biti smešten. Procenjena vrednost projekta je, prema tenderskoj dokumentaciji Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, 10,5 miliona evra.

Na uglu Ulice Aleksandra Medvedeva i Bulevara Nikole Tesle, nedaleko od Elektronskog fakulteta, do oktobra 2019. bi trebalo da “nikne” višespratnica u kojoj bi najviše vremena trebalo da provode mladi naučnici.

Park se, navodi se u dokumentaciji, gradi na površini od oko 9,400 kvadratnih metara.

Pored kancelarija, restorana i sale za sastanke, tenderom se traži izgradnja podzemnih parking mesta za 75 automobila.

Početak radova je, prema konkursnoj dokumentaciji, zakazan za avgust 2018, a zainteresovani izvođači radova mogu da se prijave najkasnije do 18. juna u 10 sati.

Podsetimo, godinama različite garniture gradskih vlasti građanima daju "lažnu nadu" da će Niš dobiti Naučno-tehnološki park. Prvi pomak ka toj ideji realizovan je otvaranjem Start-ap centra početkom septembra. Inače, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić novembra 2017. godine potpisao ugovor o izgradnji Naučno-tehnološkog parka, za koji je, kako su rekli, predviđeno oko 15 miliona evra za izgradnju i opremanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DS

    08:54 // 27. 4. 2018.

    Pošto je na istoj lokaciji nikao studentski dom , a počet sa gradnjom 2009 godine i još nezavršen, red je da se gradi naučno-tehnološki park, a u okviru komleksa pomenuti studentski dom predstavljaće spomenik u tom parku. Srećno !

  • sima simić

    16:33 // 26. 4. 2018.

    Može li precizna (nanometarska) naučna instrumentacija da radi pored vibracija (dva) autoputa? O prašini i buci da ne pričamo. Javnosti treba saopštiti imena onih koji su definisali lokaciju i projektantske zahteve. Da ostane istoriji saznanje zašto će se desiti ono što, posle ovoga, mora da se desi.

  • Овца за шишање

    15:36 // 26. 4. 2018.

    Куј ће работи у тија парк, све што је касветно оде у 'нострансво!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: