Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 2. 12. 2013.

| Ekonomija

Rasprodaja niških hotela

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
hotel-nais-na-prodaju.jpg
Nekada nezaobilazna stanica turskih državljana, danas na prodaju

3 hotela, nekada simbola Niša i Niške Banje, "Ambasador", "Nais" i "Ozren" trebalo bi da budu prodati, dok će Hotel "Park" biti izdat u zakup.

Već više od godinu dana na parkingu Hotela "Nais" nema turista, a "Ambasador" je svoja vrata zaključao u aprilu ove godine. Kako je vlasnik “Srbijaturista” Srba Ilić i najavio prilikom nedavne posete Nišu, od novih ulaganja neće biti ništa.

Ovo potvrđuju i oglasi na sajtu stnekretnine.rs gde je, pored pomenutih hotela, objavljena i prodaja zemljišta preko puta hotela “Nais” površine 10,3 hektara.

zemljište Na prodaju zemljište površine 10,3 hektara, foto: stnekretnine.rsKako stoji u oglasu, prilaz ovoj parceli je moguć sa obe strane auto-puta, a dostupna je i sva infrastuktura, što znači da je moguće priključiti se na vodovod, kanalizaciju, električnu energiju i gas. 

Iako u oglasu nisu date cene zemljišta i nekretnina koje su na prodaju, procena je da bi Ilić mogao, od prodaje, da zaradi desetak miliona evra.


Saga traje čitavu deceniju 

ambasador Hotel "Ambasador" čeka novog vlasnika, arhivska fotografijaPodsetimo, američka kompanija “Uniworld”, čiji je Ilić vlasnik, kupila je “Srbijaturist” 2003. godine za oko milion evra. Tri godine kasnije država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da “Uniworld” "nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka".

Nakon toga Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati “Srbijaturist”, ali i isplati 3 miliona evra odštete.

Početkom 2012. “Srbijaturist” je i zvanično vraćen Srbi Iliću. Iako je bilo najava da će hoteli biti rekonstruisani, to se nije desilo. Jedino je Hotel “Niš” u centru grada renoviran i preimenovan u “Grand”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ajnstajn

    14:51 // 3. 12. 2013.

    Prodato za 1 milion. Zatim oduzeto. Onda vraceno i jos treba da se plati tom nekom 3 miliona. Pa ova drzava vise nema kvalitetnih mozgova.

  • bvs

    11:25 // 3. 12. 2013.

    Samo treba videti kolko dobija g-din Živković, koji ga je doveo

    • rade

      09:46 // 17. 4. 2014.

      Srba Ilic je Nislija i platio kesom na licitaciji javnoj na TV.Konzorcijum radnika nije hteo da kupi.Kada su uzeli pare setili se da je jeftin hotel isteraju Srbu i radili za sebe KRALI pa sud FR

  • dzoni

    16:04 // 2. 12. 2013.

    prodali ste srbijaturist u dugovima nekom balvanu da se obogati,a generacije radnika su ulagale u tu firmu.ma i 3 mil da je dobar sramota za drzavu koja ne postoji.odličan ste posao napravili ,odličan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: