Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 23. 7. 2021.

| Ekonomija

Rebalans niškog budžeta najavljen za avgust

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
budzet
Predsednik Vučić rekao da finansije u Nišu stoje odlično; foto: printscreen

Iako je prvobitna najava bila da će se budžet Grada Niša prekomponovati do kraja juna, to se nije desilo. Nakon konstatacije predsednika Aleksandra Vučića da je niška kasa na zdravim nogama, gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da će rebalansa svakako biti, ali u avgustu.

Razlog za najavljeni junski rebalans bio je navodno nalog Ministartsva finansija da se budžeti lokalnih samouprava smanje od 10% do 12%.

Vučić je prilikom nedavne posete Nišu rekao da su to “bezveze priče”, pohvalio nišku kasu, ali kako kaže gradonačelnica, rebalansa će svakako biti.

Rebalans ćemo raditi, naravno. Svaka ozbiljna lokalna samouprava radi rebalans i on će biti na prvoj narednoj sednici Skupštine, verovatno u drugoj polovini avgusta. Rebalansi se rade kako bi nivo izvršenja budžeta bio bolji. Predsednik nije rekao da se neće raditi rebalans, već da finansije u Nišu stoje bolje nego ikad, a to su dve različite stvari - rekla je Sotirovski.

Ministarstvo finansija do danas nije odgovorilo na pitanje Južnih vesti da li je i zašto lokalnim samoupravama naloženo smanjenje budžeta.

Podsetimo, da je budžet i za ovu 2021. godinu nerealno planiran čulo se, pre svega od opozicije, i na sednici Skupštine krajem decembra prošle godine kada je on usvajan.

Projektovan je na oko 11,8 miljardi dinara što je uvećane za više od 5% u odnosu na budžet iz 2020. godine. Usvojen je na sednici Gradskog veća kojoj nije prisustvovala gradonačelnica, a da pre toga nije bilo javne rasprave, niti je iko upoznao građane sa planiranim trošenjem para koje oni uplaćuju gradu.

Paradoks je bio još veći kada je više od 10 dana nakon usvajanja ovog dokumenta na Gradskom veću, objavljen je zaključak o održavanju javne rasprave.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:56 // 23. 7. 2021.

    Kad cujem izraz" verovatno", praksa me je naucila, od kako su ovi sektasi na vlasti, da od toga nema nista i da ce nase pare, otici u dzepove hulja !

  • Čudesni dribling

    14:38 // 23. 7. 2021.

    Pitanje za milion dolara:
    Šta su tačno Turci uradili da ovakav narod dignu na ustanak?!

    • Bulevarka

      15:24 // 23. 7. 2021.

      Harac, danak u krvi, prva bracna noc sa zenom, ugnjetavanje, ropstvo, okupacija zemlje. Vidis, SNS na lokalu neminovno gubi podrsku ali Vucic ne, zato se svi kriju iza njega jer su na lokalu avi nesposobni. Oni koji jesu ili su otisli ili su sklonjeni. Znam nekoliko ljudi koji su vredni i koji su radni i sposobni ali su sklonjeni jer su bolji i vrede a i izgubili su volju kad su shvatili gde su

    • Čudesni dribling

      08:49 // 24. 7. 2021.

      Bulevarka,
      Zamolio bih te da mi ne odgovaraš na komentare na takav BUKVALAN način, ne shvatajući suštinu komentara odn. situacije koju opisuje.

    • Des - pot

      13:25 // 25. 7. 2021.

      Čudesni,mnogo tražiš, odnosno zamoljavaš.To što ti, pišeš ne mož svi da s'vatu,pa što ti reče,bolje da si ćutú i nek si pišu od ovoga iz Dom' zdravlja

  • Bulevarka

    13:38 // 23. 7. 2021.

    Draga gradonaclenice, rebalans se radi samo u slucaju da se potrosnja i punjenje budzeta ne odvija po planu a vama plan ocigledno ne valja jer ste se sve nesto uhvatili da radite a nista ne uradiste kako valja da vam nije drzave i investitora. Ulice se raspadaju. Jedan Leskovac je dobio Akva park, Doljevac, Jagodina a Nis ni kamen temeljac. Sramote i bruke. Da se sklonite svi do jednog!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: