Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 15. 1. 2024.

| Ekonomija

Redovi ispred pošta u Nišu - počela prijava za vaučere za odmor u Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG_20240115_081833
Ni minus nije sprečio građane da porane po vaučer; foto: Ljubica Jocić

Od ranog jutra ispred pošte u niškom naselju Durlan počeo je da se pravi red zbog prijave za vaučer od 10.000 dinara koji građani mogu iskoristiti za odmor u Srbiji. Slična situacije je i ispred drugih pošta, javljaju građani.

Ispred pošte u Knjaževačkoj ulici je više stotina građana, a neki od njih kažu da su poranili jer su želeli da obezbede pomoć za letovanje u Srbiji.

Iz Ministarstva turizma su najavili da je obezbeđeno 100.000 vaučera, ali su i podsetili da su prošle godine "planuli" u jednom danu.

Od ove godine će, umesto 5.000 dinara, iznos na vaučerima biti dupliran, a ministar turizma Husein Memić je rekao da se za objekte prijavilo 4.500 ugostitelja.

Ove godine je povećan limit za zaposlene koji imaju pravo na vaučere u visini zarade do 80.000 dinara. Pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava - rekao je ministar.

Detalji o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji za vaučere za odmor u Srbiji, koji mogu da se iskoriste do 20. novembra, dostupni su na sajtu Ministarstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    22:24 // 15. 1. 2024.

    Za 50 godina ću biti penzos i ja, ali to ne opravdava trenutne penzose da koče proces u MUP, bolnici, pošti, glasanjem. Ako znate kako ste glasali dok krkobabić nije bio u SNS. KRKOBABIĆ REKAO NEMA PENZIJE AKO NE GLASATE ZA SNS. NAS mladi to ne interesuje ali pamtimo.

  • Mirovina

    19:32 // 15. 1. 2024.

    Ma,nije vazno sto nas pretupase, lepo se ispricasmo zorom u cetvorostrukim redovima! Nek nam je ON ziv i zdrav i nek vlada dozivotno ! On je dobar i Ana,drugi ne valjaju, al pa ce gi glasamo ! A,deca i unuci, nek idu na truli Zapad, da zarade za leba !

  • Miki

    17:08 // 15. 1. 2024.

    Glasali ste da živite na bonove i vaučere. Navikavajte se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: