Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 17. 1. 2013.

| Ekonomija

Restoran na aerodromu i dalje ne radi

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
aerodromturs.jpg

Turisti koji na proslavu Edikta u Niš dođu avionom, kako stvari stoje, na aerodromu neće imati gde ni kafu da popiju, jer restoran još uvek ne radi.

Štrajk koji je započeo još jula pošle godine još uvek traje, a pomaka nema. Zoran Ilić predsednik štrajkačkog odbora kaže da su platu poslednji put primili za novembar 2011. godine.

- I dalje nemamo nikakvih odgovora i naznaka od nadležnih da će da se naći neko rešenje za nas. Kao da ne postojimo. Mi smo sa problemom upoznali i gradonačelnka i parlamentarne stranke, ali niko ne reaguje - kaže Ilić.

Ilić kaže da je svih četrnaestoro radnika u štrajku i da restoran zvanično ne radi, tako da putnici uglavnom letove čekaju u holu i nemaju gde da se osveže.

Direktorka Aerodromtursa Dragana Damjanac nade polaže u većinskog vlasnika, niški Aerodrom, ali se očekuje i pomoć od Grada.

- U kontaktu sam i sa gradskim čelnicima kako bismo dobili neki vid pomoći, posebno u vezi Milanskog edikta, jer mislim da bi i mi tu trebalo da se sagledamo. Dogovor od oktobra je da se od strane većinskog vlasnika odobri pozajmica “Aerodromtursu” - kaže direktorka Damjanac.

Ipak, direktor Aerodroma Dragan Bugarinović tvrdi da je radnicima već bilo ponuđeno delimično izmirenje zaostalih obaveza, ali da oni to nisu prihvatili.

- Oni insistiraju na izmirenju svih dugova. Mi nismo u obavezi to da izmirimo. Mi smo delimično vlasnici i prosto smatramo nekorektnim takav odnos štrajkača - naglašava Bugarinović.

On tvrdi da je radnicima letos ponuđen i posao u vreme kada su na aerodromu bile ekipe za gašenje požara, ali da oni ni tada nisu hteli da prekinu štrajk.

Bugarinović kaže da razume štrajkače i situaciju u kojoj se nalaze, ali da je nekorektno što “oni nemaju konstruktivan pristup rešenju problema”. Njegov zadatak je, kaže, da pre svega održi funkcionalnost aerodroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nele

    13:33 // 19. 1. 2013.

    Kolege izdržite ,nemojte odustati, valda će neko bitan smoći snage,volje i elana da vam se obrati.Da sagleda situaciju,bitne činjenice.Pojedini misle netreba restoran na aerodromu ,nije tačno .Sada kad su svi opsednuti Ediktom trebali bi malo više da razmisle.Vaša direktorka mora više da se uključi u rešavanje problema,a ne da beži od problema...BUDITE IZDRŽLJIVI,DOSTOJNI DO KRAJA.

  • Daca

    23:03 // 18. 1. 2013.

    Izgleda da ga sramota čim ne sagledava problem koji je bitan .

  • Meda

    22:54 // 18. 1. 2013.

    Ma kakav gradonačelnik on je upoznat situacijom još jula "PA NIŠTA NE PREDUZIMA".Ni pismeno neće da se obrati a kamo li da izadje!...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: