Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 8. 10. 2022.

Revizori u niškom Kliničkom našli propuste u isplati zarada, popisu imovine i konkursu za direktora

klinicki centar Brojni propusti; foto: Vanja Keser

Niški Univerzitetski klinički centar nije isplaćivao zaposlenima prekovremeni rad i nije raspisao konkurs za direktora u roku - neki su od nalaza Državne revizorske institucije za 2021. godinu. Pronađeni su i propusti u popisu imovine, kao i u prikazivanju potraživanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Sotir

    10:24 // 8. 10. 2022.

    Sotirovska strikes back. Direkt udar na Perisica

    • Hoću dnevnicu za dezurstvo

      17:15 // 8. 10. 2022.

      DRI je bila pre ovog sukoba. Pre će biti da je Perišić pokrenuo ovo oko ulice kako bi napravio aferu i pokrio malverzacije koje su opšte poznate u UKC. Dovoljno je videti prituzbe zaposlenih u UKC i sve će biti jasno. Nema to veze sa Sotirovski i SNS-om. Čovek misli da je bog.

  • Niš

    10:32 // 8. 10. 2022.

    Ne isplaćuju se dezurstva prekovremeni rad praznici radi se sa minimalnim brojem osoblja ne prima se novo...a direktori i rukovodstvo su u VD statusu i preko 8 godina...

    • Србa

      04:33 // 9. 10. 2022.

      Јао, јадни ви…. Како третирате пацијенте и опходите се према њима, добро је да било шта примате.

    • Nije tačno

      11:00 // 9. 10. 2022.

      Ju ju jadni vi a da prođe malo kontrola kako se ponašaju prema pacijentima na koji način tretiraju pacijente more i to što primate je preeemnogo!

  • Aca

    10:50 // 8. 10. 2022.

    ""Super - Gaga"" uzvraća udarac!!!!

    • slavko

      18:06 // 8. 10. 2022.

      Jel u Cineplexxu?

  • Revizor

    12:07 // 8. 10. 2022.

    Ajd' za finansije i tako, al kako to nepravilnosti u oblasti prava, kad je tamo direktorov savetnik, penzionisani ekspert za mutljavinu, dokazano!

    • Pomoćnica u kabinet

      13:38 // 8. 10. 2022.

      A koje tek pomocnica u kabinet eee Nišlije, Nišlije za koga glas dadoste.

  • Milica

    12:17 // 8. 10. 2022.

    Ahahahah nije super Gaga, nego super Gagi M….

  • Danijela

    12:50 // 8. 10. 2022.

    A šta je sa onim sukobom Perišić - Sotirovski, zna li neko da li će da priključe vodu privatnoj klinici i ko će politički i krivično da odgovara?

    • Seljak

      08:09 // 9. 10. 2022.

      @Danijela - neće niko da odgovara krivično, pogotovo ne politički.Ako može jedna privatna kompanija(otvarana na sva usta), da radi bez vode i kanlizacije, može i privatna klinika. Uostalom, šta se istoričar razume u vodovodne i kanalizacione priključke. Ne razume se u one stvari za šta su mu roditelji plaćali školarinu, a da se razume u privredu, smešno, bolesno i jadno.

  • Lara

    13:52 // 8. 10. 2022.

    Bolje da se Perisic bavio KC nego privatnom klinikom. Zaigrala mečka sada...

  • Rajko

    14:41 // 8. 10. 2022.

    Njemu ne smeta 6 direktora klinika koje je postavio licno, a koji imaju PRIVATNE KLINIKE U VLASNISTVU, a smeta mu prikljucenje na vodu privatne klinike sa susedne parcele.

  • DD

    00:00 // 9. 10. 2022.

    Kada će v.d. direktora Perišić zbog ovih propusta biti smenjen?

  • Dragan Petrovic

    07:08 // 9. 10. 2022.

    Posto su satrli opoziciju,red je da se medjusobno istrebe...samo cutite i gledajte kako se medjusobno kolju...uskoro ce i taj KC nestati,a nici okolo privatne klinike...

  • Realno

    09:06 // 9. 10. 2022.

    Ako ćemo realno Klinički je ogroman aparat, ma ko će da im traži usluge u privatnim Klinikama koje sve više podsećaju na hotele za stan na dan, a osoblje napirlitano došle da se udaju u veliki grad prave lisice, ajde ne budite naivni to je čisto uzimanje para sa zavoda za ono moja prva plata a zgrade u kojima su klinike otvorene bukvalno puste niko im ne dolazi na pregled dzaba sve!

  • Mira

    09:43 // 9. 10. 2022.

    KC je sada ustanova u kojoj doktori vrbuju pacijente za privatne klinike gde rade. Idite kod bilo kog specijaliste reći će vam da on ništa ne može da vam pomogne i da idete privatno u neku od privatnih klinika (koju on predloži). Da idete u tu i tu kliniku da primite infekciju koja će vam pomoći i košta 4000 din. A u apoteci košta 1700 dinara a treba da primite 4. Izleči će vas razlika u ceni.

  • Kimi

    10:22 // 9. 10. 2022.

    Preporuke? More kažnjavaj nesposobne i neznalice, kakve preporuke. Dok bude preporuka tako će nam i biti. Samo po džepu. I to ličnom.

  • Jana

    11:09 // 9. 10. 2022.

    Privatne klinike posećuju samo oni koji su upućeni tamo od pojedinih lekara inače samo pogledajte u poslednje vreme koliko je takvih Neupotrebljivih Klinika otvoreno od strane lokalnih privatnika i doktorčića u penziji jedna opšta histerija, prazne ordinacije sa osobljem koje su od pekarske i mašinbravarki postale med sestre i glavne sestre, a posle postanu i doktorke zamislite samo taj cirkus!

  • Nikola

    11:54 // 9. 10. 2022.

    Nek odu revizori u medicinu rada .. tamo magacioneri rashoduju ispravne masine koje kostaju po 20 hiljada eura .. prodaju po duplo nizoj ceni i lepo se ugrade ... To sam ja licno vido ... ,a direktorka nema pojma sta se desava jer je to jedna razradjena druzina koja najvise zaradi kada se promeni direktor i dok jos uvek ne zna sta se desava oko njega.

  • Raspad KC ali dzepovi puni

    15:55 // 9. 10. 2022.

    KC se raspada uzduz i popreko,nista ne funkcionise i to svi vide koji imaju nesrecu da se tu lece-odmah krece dobro razradjena kombinaciha koju organizuje Uprava sa direktorima da se ide privatno i da se bolesnicima isprazne dzepovi a njima napune.Sve to zna Perisic i podrzava jer krece da pravi privatnu kliniku zajedno sa vlasnicima klinike Maja.Zato je sprecio Human da zida,nece konkurenciju…

  • Caca

    17:56 // 20. 10. 2022.

    Za razliku od KC Niš, KC Vojvodine i KC Srbije u Kragujevcu DRI nije tražiio sporazum između RFZO, fakulteta i KC ( da profesori ne bi primali duple plate i vodili se kao zaposleni na dva mesta) . Možda su našli su vezu .

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: