Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 30. 1. 2020.

| Ekonomija

Rezani duvan i garderoba zaplenjeni iz kurirskih kombija kod Preševa i Niša

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
nelegalna roba
I dostavna vozila meta carinske kontrole; foto: Uprava carina

Oko 65 kilograma rezanog duvana i oko 180 različitih delova garderobe bez dokumentacije otkrili su carinici u kombiju kururske službe na naplatnoj rampi, dok su u dostavnom vozilu koje su zaustavili kraj graničnog prelaza Preševo pronašli dva velika džaka puna firmirane garderobe, takođe bez prateće dokumentacije.

Kako saopštavaju iz Uprave carine, 29. januara su kod prelaza Preševo zaustavili vozilo kurirske službe iz Beograda, a nakon što su otvorili torvarni deo pronašli su dva velika crna džaka sa 117 pari farmerica, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Osim po tom osnovu roba je zadržana i zbog povrede prava intelektualne svojine robne marke „tomi hilfiger“ - kažu u Upravi.

Dan ranije je na naplatnoj rampi koja vodi ka Nišu zaustavljen kombi kurirske službe, u kome je pronađeno oko 65 kilograma rezanog duvana.

Uvidom u propratnice uočeno je da se kao pošiljaoci ove nedozvoljene, akcizne robe pojavljuju tri osobe, protiv kojih će biti pokrenut prekršajni postupak - kažu u Upravi carine.

Osim toga u tovaru su, objašnjavaju, pronađene i pošiljke sa trenerkama, patikama, čarapama i parfemima, koje pored nedostajućih dokaza o plaćenim uvoznim dažbinama, najverovatnije povređuju i pravo intelektualne svojine robnih marki "adidas", "najk", "puma" i "pako raban".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: