Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 10. 10. 2018.

| Ekonomija

Roditelji iz Niša vaučere za bebe moraju da potroše u prodavnici igračaka

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
oprema za bebe
Roditelji negoduju, jer kažu da u prodavnici "Pertini" nema opreme koja je neophodna bebama; foto: N. D.

Novopečeni roditelji će vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta od sada moći da iskoriste u prodavnici "Pertini" koja je izabrana na javnoj nabavci. Dok mame i tate negoduju jer kažu da u toj prodavnici u ponudi nema najpotrebnijih stvari za novorođenčad i ističu da je to "bacanje para", Mirjana Popović iz Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu kaže da je tender sproveden po zakonu i da će i tamo moći da se kupi oprema za bebe.

Zasad je izvesno da će 550 roditelja koji su nedavno dobili dete dobiti vaučere za “Pertini toys”, gde će moći da potroše 14.700 dinara, a nakon toga će ponovo biti raspisana javna nabavka.

Praksu koja je prošle godine uvedena, da se umesto paketa koji je ranije Grad dodeljivao mladim roditeljima omogući da za određeni iznos sami izaberu šta žele da kupe za bebu, većina roditelja je pozdravila. Međutim, na odluku da se vaučeri koriste u prodavnici igračaka, mnogi imaju zamerku.

Roditelji tvrde da u “Pertiniju” ne mogu da kupe opremu koja je neophodna bebama u prvim mesecima, jer se ponuda za novorođenčad u ovoj prodavnici svodi na vrteške za krevetac, glodalice, bebi "gimnastiku” i igračke. Ističu da to nije nikakva pomoć za roditelje, kojima u prvom periodu najviše trebaju garderoba, mleko, pelene, flašice, kolica, posteljina i druge stvari koje u ovoj prodavnici neće moći da kupe. bebi oprema Bebama nakon rođenja neophodna garderoba i pelene, a ne igračke; foto: N. D.

S obzirom da znamo šta u svom asortimanu ima pomenuta firma, pitam se kako će izgledati poklon od grada za novorođenu decu? Da li roditeljima za novorođenče treba dati vaučer za kupovinu igračaka, s obzirom da “Pertini” nema drugih artikala u svom asortimanu? - pita jedna Nišlijka.

Roditelji kažu i da nemaju ništa protiv pomenute prodavnice, iako su igračke u njoj nešto skuplje nego na ostalim mestima, ali da ovi vaučeri neće da im pomognu i da su samo "bacanje para" i novi udar po džepu roditelja, koji će sami morati da nabave opremu koja je potrebna novorođenčetu.


Popović: Iz “Pertinija” su rekli da prodaju i opremu za bebe

Na tender su se javili beogradski “Pertini toys” i niška firma “Izvor”, a sekretarka Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjana Popović kaže da je sve urađeno po zakonu i da je "Pertini" dao bolju ponudu, pa je zato i izabran. Napominje da su dostavili i "lager listu" u kojoj piše da prodaju i bebi-opremu. ugovor vauceri za bebe U Sekretarijatu kažu da je prodavnica igračaka dala bolju ponudu; foto: printskrin Ugovora

Sigurno da ima bebi opreme kad je prošao komisiju koja je cenila te ponude, jer u ponudi tačno piše i u zahtevu šta treba i koji uslovi treba da budu ispunjeni. Ja ne verujem da je komisija koja je bila tu i služba koja se bavi time da bi napravila propust. Ne verujem da je baš tako kao što roditelji kažu, ne znam - kaže Popovićeva.

Na to što roditelji negoduju zbog to što je izabrana prodavnica igračaka umesto firma koja prodaje garderobu, portikle, komplete, garniture i drugu opremu, Popovićeva ponovo odgovara da je sve urađeno po zakonu i da oni nisu mogli da utiču na to ko će biti izabran. Još jedan od razloga što su izabrali baš njih je, dodaje, i to što je "Pertini" dao ponudu za vaučer koji iznosi više od 14.000 dinara, dok je "Izvor" ponudio vaučer od 11.000 dinara.

Do sada je bila vrednost vaučera 13.000, znači dali su najbolju ponudu. Ne možemo mi sad da kažemo "e ne možete", a imaju i bebi opremu, pored tih igračaka imaju i bebi opremu - dodaje Popovićeva.

Nakon što se "istroši" ovih 550 vaučera, do kraja godine će biti raspisana nova javna nabavka za izbor novog distributera, tako da se još ne zna gde će vaučere moći da iskoriste oni koji dobiju dete sledeće godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branka Prokić

    18:31 // 20. 12. 2018.

    Dva vaučera po 15000 din. za igračke ....strašno.Nema garderobe,obuće,školskog pribora.Šta raditi sa tolikim igračkama?Čisto bacanje para.

  • miki

    22:37 // 10. 11. 2018.

    Zašto je iznos na fiskalnom računu nakon korišćenja vaučera znatno manji od vrednosti vaučera? Da li zbog plaćanja manjeg iznosa PDV-a ili nekog drugog razloga?

  • Tamara

    10:17 // 12. 10. 2018.

    Da su zaista gledali šta je u interesu budućih roditelja i dece Pertini ne bi bila firma za koju bi se delili vaučer. Očigledno je ovde interes nekih tuđih džepova. Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: