Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 10. 10. 2018.

Roditelji iz Niša vaučere za bebe moraju da potroše u prodavnici igračaka

oprema za bebe Roditelji negoduju, jer kažu da u prodavnici "Pertini" nema opreme koja je neophodna bebama; foto: N. D.

Novopečeni roditelji će vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta od sada moći da iskoriste u prodavnici "Pertini" koja je izabrana na javnoj nabavci. Dok mame i tate negoduju jer kažu da u toj prodavnici u ponudi nema najpotrebnijih stvari za novorođenčad i ističu da je to "bacanje para", Mirjana Popović iz Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu kaže da je tender sproveden po zakonu i da će i tamo moći da se kupi oprema za bebe.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Borba za decu

    16:06 // 10. 10. 2018.

    Vi ne znate ni definiciju ,,opreme za bebe''. :) A sve i da imaju pelene i slično, prodavačice su im najneljubaznije u gradu.

  • Mila

    16:26 // 10. 10. 2018.

    Sramota sta se radi! U imenu firme stoji nesto sto u prevodu znaci "igracka" tako da je I odatle evidentno o cemu se radi. A gdja Mirjana neka proseta do novootvorene radnje pa neka se uveri sta cini asortiman. Natalna politika koja vam iz usta ne izbija je ipak samo - politika!

  • Padre

    16:59 // 10. 10. 2018.

    Otac sam bebe od svega tri meseca i mogu da vam kažem da je i do sada bilo isto. Vaučer je mogao da se potroši samo u nekoj od prodavnica Ready Group koje su takodje loše snabdevene a cene znatno veće nego u npr. Aksi.

    Novinarima Južnih Vesti savetujem da ispitaju šta bi sa onim "besplatnim auto sedištima za bebe koje će da donira grad". Ništa od toga... Ostalo na rečima zvaničnika...

  • Ivan Krstic

    18:03 // 10. 10. 2018.

    Zašto se uopšte daju vaučeri za unapred određenu samo jednu firmu. Ili neka isplaćuju u novcu ili da važe u svim prodavnicama dečije opreme. To upšte nisu male pare. Pomnožite broj novorđene dece u Nišu sa 14000 pa ćete videti da se radi o stotinama hiljada evra. A onda uporedite cene u firmi za koju se izdaje vaučer sa cenama u drugim radnjama.Ovakav sistem je u najmanju ruku problematičan.

  • Cobi

    18:24 // 10. 10. 2018.

    A jel g-đa Mirjana sigurna da je javna nabavka sprovedena po zakonu?
    Jel ona sprovela javnu nabavku?Očigledno da žena nije upoznata sa sistemom javnih nabavki i "pro forme".

  • Posmatrac

    19:23 // 10. 10. 2018.

    Ma, sta zna dete (bebea) sta je 200 kila......

  • Pera

    20:37 // 10. 10. 2018.

    Isto je i sa ''Novogodisnjim paketicima'' opstina daje vaucere za Pertini, jadno i bedno.

  • Aperkat

    21:15 // 10. 10. 2018.

    Gospodjo Popovic,vi ste dokaz kakvi su sluzbenici ove nenarodne vlasti!Ne znaju jel su posli ili dosli!

  • milka

    21:45 // 10. 10. 2018.

    Isto kao što knjige i udžbenike moraju deca i roditelji najčešće da prihvate od nemačkih izdavača " Klett , Freska,Nova .....jer oni vrše najveći pritisak na vlast ,A najviše i podmićuju vlastodršce....zbog toga i bebi oprema mora u Pertiniju....sve je jasno

  • Smuk

    23:00 // 10. 10. 2018.

    Igračke su 100% original "Made in PRC" /People Republic of China/ i nimalo kancerogene , jer je poznat svima "kvalitet" njihove plastike ????
    Možda grešim ? Nenamerno !

  • Zdenko Dzunic

    23:38 // 10. 10. 2018.

    Ovo je cisto pranje novca i slucaj za istrazne organe! Sramota! Roditelji sami treba da odaberu sta detetu treba: da li su to pampers pelene, hrana za bebe , odeca i obuca, kao i sredstva za licnu higijenu beba.Igracke su najmanji problem. Da li to znaci, da nam lokalna samouprava preporucuje , da umesto hleba jedemo tortu? Hvala.

  • MB

    00:37 // 11. 10. 2018.

    Draga Mirjana osnov javne nabavke cini tzv.specifikacija.Upravo ste specifikaciju i uslove prilagodili pertiniju...i to je to!Da ste u specifikaciji stavili pelene,bodice i sl.pertini se nebi javio jer to nema u svom asortimanu.Svugde gde je pertini tu je dobar procenat...zato dajte ljudima pare na ruke pa neka kupe sta im je potrebno.

  • Goca

    01:40 // 11. 10. 2018.

    Nisam mogla da odolim, a da ne pogledam Pertinijev sajt sto je ustvari doticna gospodja i njene kolege trebalo da urade. Tacno je da Pertini na svom sajtu ima izraz "Bebi program", ali kad se na to klikne onda se pojavljuju samo igracke za bebi uzrast, apsolutno nista drugo osim toga.

  • Marija

    08:21 // 11. 10. 2018.

    Popovic, ima ili nema bebi opreme? Ovo je jedan od najgorih poteza gradske vlasti! Sramota!

  • Mama blizanaca

    11:12 // 11. 10. 2018.

    Neka Pertini ili sluzba za javne nabavke javno objave lager listu koja je dostavljena u ponudi. Da vidimo tu "bebi opremu" . Jos ako moze sa cenama bilo bi super. Taman da napravimo spisak za kupovinu.

  • S

    18:51 // 11. 10. 2018.

    Pogledajte ponudu bebi programa prodavnice Pertini Toys na njihovom sajtu i probajte da nadjete bilo sta osim igracaka i vezbaonica: https://shop.pertinitoys.com/shop/kategorija_bebi-program

  • RATKO

    23:12 // 11. 10. 2018.

    Očito se neko žestoko okoristio, da li samo ovog puta!?

  • Tamara

    10:17 // 12. 10. 2018.

    Da su zaista gledali šta je u interesu budućih roditelja i dece Pertini ne bi bila firma za koju bi se delili vaučer. Očigledno je ovde interes nekih tuđih džepova. Sramota!

  • miki

    22:37 // 10. 11. 2018.

    Zašto je iznos na fiskalnom računu nakon korišćenja vaučera znatno manji od vrednosti vaučera? Da li zbog plaćanja manjeg iznosa PDV-a ili nekog drugog razloga?

  • Branka Prokić

    18:31 // 20. 12. 2018.

    Dva vaučera po 15000 din. za igračke ....strašno.Nema garderobe,obuće,školskog pribora.Šta raditi sa tolikim igračkama?Čisto bacanje para.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: