Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 20. 12. 2019.

| Ekonomija

Ruše bivšu garažu "Niš ekspresa", tržni centar gradiće na zemljištu pod restitucijom

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
garaža
Građani koji traže da im se vrati zemljište, traže da se obustave radovi; foto: Lj. J.

Bageri koji danima uveliko ruše nekadašnje garaže Niš ekspresa na Bulevaru Nemanjića u Nišu, vesnik su početka izgradnje dugonajavljivanog tržnog centra "Delta planet". Međutim, zemljište na kojem bi trebalo da “nikne” tržni centar je pod restitucijom, a građani koji ga potražuju kažu da su podneli krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u izdavanju građevinske dozvole, jer su ih isključili iz tog postupka.

Od nekadašnjih garaža Niš ekspresa ostao je tek šut i tu bi, prema građevinskoj dozvoli, trebalo da se izgradi “centar konzumerizma" - "Delta planet".

To što je biznismen Miroslav Mišković prodao akcije Niš ekspresa direktoru ovog preduzeća Zoranu Jovanoviću, a samim tim i zemljište na kojem su se nekada nalazile garaže ovog prevoznika, ne stopira gradnju.

Međutim, to zemljište, u formalnom vlasništvu Niš ekspresa, kako tvrdi grupa Matejevčana, pripada njima.

Oni su podneli zahtev za restituciju, po kom se i dalje razmatra, međutim oni ističu, nisu ispoštovane sve procedure. Kažu da su ih isključili iz postupka pre izdavanja građevinske dozvole za tržni centar.

Zbog toga, kako kaže Živorad Jovanović, jedan od građana koji traži zemljište, podneli su krivične prijave sa nadom da će izgradnja biti zaustavljena, bar do okončanja Upravnog spora koji vode u Beogradu za povratak oduzete imovine.

Građevinska dozvola koja je izdata je posledica spornog, nezakonitog rešenja, koje je doneo Sekretarijat za pravno imovinske poslove, tako što je isključio stranke iz postupka. Odnosno, nije nam dala mogućnost korišćenja pravnih lekova što je po zakonu bio dužan. Zbog takvog propuštanja organa Uprave, mi smo podneli krivične prijave protiv službenih lica Sekretarijata i Katastra - ističe Jovanović.

U kompaniji Delta su ranije rekli da je za njih bitno da su dobili građevinsku dozvolu, a da probleme sa restitucijom treba da rešavaju druge institucije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • NENE

    04:34 // 22. 12. 2019.

    @HeheheMolim te ispari i ucini svetu uslugu!Idi na selo i vidi kolko je lako da se zarade tih1500evra.Ja ne verujem sta ja citam.Stidi se sto si glup.

  • Neko tamo

    19:21 // 21. 12. 2019.

    Dobro šta je sada problem? Ja ne shvatam ove ljude. Šta im znači sitan deo zemljišta koji je betoniran i urnisan i ne može ni za šta da se iskoristi. Meni, kao svima ostalima bi bio više od koristi tržni centar (iako smatram da ih ima već dovoljno koji se ne održavaju kako treba).

    • LudiMilojko

      01:12 // 22. 12. 2019.

      Neznam ni koj ce im trzni centar.Kad cene bilo koje radnje u nisu skupo.Primer piletinu iz lokalnih sela uzimam za 120 din kilo,Ribu Saran 1 kilo 230 din i puno sto sta.Zasto da bacam pare ovim poltronima koji nam unistavaju drzavu?Miskovic i AV i ostalo drustvo.Jedino ako si vrknuo sa mozak da im ostavljas pare u dzep.Bolje ostavi ljudima novac u dzep kojima su po selo nego ovim lesinarima.

  • Nada Bunjak

    22:28 // 20. 12. 2019.

    Ova pljackaska vlast tako radi jer joj restitucija smeta u pljacki. Evo primera nije joj dosta sto pljacka drzavnu nepopidanu imovinu nego otima i pljacka ono sto se vraca u restituciji po zakonu.

    • Vecina vlasnika isplacena

      11:32 // 21. 12. 2019.

      Nado ne pisite nesto o cemu nemate pojma. Vlasnici su isplaceni osim onih koji su trazili 3 puta vise, jer na jednom placu bilo vise vlasnika tj potomaka a mali plac. Dogovoreno je da grad preuzme tu obavezu. Proglasice se parcela za nacionalno dobro (kao da prolazi autoput) i dobice novac ali mnogo manje nego sto im nudio Miskovic. Ko trazi vece izgubi i ono iz vrece. Sami krivi sto izigrani.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: