Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 29. 10. 2019.

| Ekonomija

"Ryanair": Ne letimo iz Niša do Frankfurta zbog monopola "Air Serbia"

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
rajaner
Nema leta; foto: Vanja Keser

Podlegli su monopolu Air Serbia - tako Ryanair ocenjuje odluku Direktorata za civilno vazduhoplovstvo da im ne odobri liniju novu liniju Niš - Frankfurt. Umesto Niša, Ryanair je bio primoran da liniju prebaci u Banja Luku.

Irska lou-kost avio-kompanija htela je da uvede let Niš - Frankfurt od ove zime. Podneli su zahtev Direktoratu, ali su ovi odbili.

Nišku liniju za Frankfurt odobrio je nemački direktorat, ali je blokirao srpski u korist monopola Air Serbia - navode iz irske kompanije.

Arapsko-srpska kompanija odnedavno ima let za Frankfurt iz Niša, inače subvencionisan iz budžeta.

Irci dodaju i da bi ova ruta trebalo biti odobrena za konkurenciju.

Zato liniju sele u Banja Luku, pa će građani Bosne i Hercegovine od februara 2020. moći da lete ovom linijom za Nemačku.

Dejvid O’Brajen iz Ryanair-a žali zato što im se uskraćuju prava da posluju i izvinjava se putnicima.

Izvinjavamo se onima koji su nameravali da lete sa nama. Sada će biti pod monopolom Air Serbia. S druge strane, putnici i potrošači u BiH imaće korist od niskih cena na liniji Niš-Frankfurt - kaže O’Brajen.

Podsetimo, država subvencioniše letove Air Serbia od jula meseca sa niškog aerodroma, njih 12. Od prošle nedelje ih je 11, jer je let za Budimpeštu ukinut.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tex

    11:23 // 30. 10. 2019.

    Ocekivano. Napredna mafija laze cim zine, a sultan vam samo prica bajke koje gutate! Gledajte opet da ga glasate/ne galsate uopste!

  • Nikola

    09:22 // 30. 10. 2019.

    Hvala veliko svim glasacima SNS-a. Hvala i onima kojima su svi isti pa nisu mogli da izlaze na proteste za aerodrom. Bukvalno treba coveka da bude sramota da kaze da je Srbin i Nislija. Sve karakter do karaktera.

  • Toplicanin

    09:06 // 30. 10. 2019.

    Linija za Cirih se ukida?Pa naravno sada moze Air Serbia da uleti i plan uspeo.Sve ove linije od Air Serbia su otvorene blizu aeodroma odakle lete ostale kompanije za Nis. Zanima me sta ce biti sa najjacom linijom iz Nisa do Bazela i Malmo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: