Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 6. 10. 2018.

| Ekonomija

“Ryanair” u zimskoj sezoni smanjuje broj letova iz Niša do Dizeldorfa

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
rajaner
Na proleće će ponovo leteti iz Niša dva puta nedeljno; foto: Vanja Keser

Zbog štrajkova zaposlenih, većih troškova zbog otkazanih letova i poskupljenja nafte, kako su saopštili iz kompanije Ryanair, tokom zimske sezone će njihovi avioni na liniji Niš - Dizeldorf leteti samo jednom nedeljno, a novi red letenja važiće od 4. novembra do 31. marta, kada će ponovo voziti do ovog nemačkog grada dva puta nedeljno.

Putnici će još ovog meseca moći sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” da lete do Dizeldorfa četvrtkom i nedeljom, a sve do proleća će avioni niskotarifne kompanije Ryanair prevoziti putnike samo četvrtkom. rajaner rezervacija Od 4. novembra do 31. marta do Dizeldorfa iz Niša samo jednom nedeljno; foto: printskrin Ryanair

U kompaniji kao razloge za smanjenje broja letova i pojedinih baza u Evropi navode pre svega to što je “skočila” cena nafte. Jedan od razloga što će tokom zime biti manje letova je, kako kažu, i to što su njihovi piloti ovog leta štrajkovali u 5 zemalja, a zbog otkazivanja letova imali su gubitke i manji broj ranijih rezervacija za predstojeću sezonu.

Kao i druge brojne evropske aviokompanije, odlučili smo da smanjimo kapacitete predstojeću zimsku sezonu (za 1 %), kao odgovor na nižu cenu karata, veću cenu nafte i većih troškova EU261 regulative. Svi korisnici na koje je ova promena uticala su kontaktirani putem mejla i SMS-a i biće premešteni na druge letove ili će im biti vraćen novac - kažu u kompaniji.

Podsetimo, sa niškog aerodroma do Dizeldorfa ova irska avio-kompanija leti skoro dve godine, a iz Niša avionima Ryanair-a putnici mogu dva puta nedeljno da lete do Milana, Bratislave, Berlina i Stokholma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    10:08 // 7. 10. 2018.

    Wizz Air ukida letove iz Sofije do: Rima, Atine, Katanije, Napulja, Ninberga, Lisaboma, Bazela i Malage,a Ryanair do Pfosa, Pize, Glazgova, Valencije i Skavste. Potrebno je da se ljudi, pre pisanja komentara, malo bolje obaveste.

    • Zarobljena drzava

      13:42 // 7. 10. 2018.

      Sva smanjenja koja si naveo se desavaju svake zimske sezone. Nis nije imao ovakvo smanjenj do sada. Ryanair i Wizz jednostavno nece da ostaju na aerodromu gde im je razvoj ogranicen od strane Vlade i francuske korporacije. Prosta poslovna logika.

    • Bruno

      13:58 // 7. 10. 2018.

      A koliko letova ima Sofiski, a koliko Niški aerodrom, i šta to znači za njihov rad.

  • Nishlija

    10:03 // 7. 10. 2018.

    Verovatno su aviokompanije saznale da ovi nemaju namere da grade novi toranj (ne od njihovih para, nego EU para), pa posto nema planova za razvoj bolje da se povlace

  • Bonnville

    05:15 // 7. 10. 2018.

    Na stranu što je ovo loša vest za one koji putuju ovom linijom, a ujedno i za aerodrom od kada je "naša vlada preuzela", ali Weeze nije ni blizu Dizeldorfu. Oko 80km je udaljen od Dizeldorfa. Holandska granica mu je bliža no bilo koji veći nemački grad. Informacija je malo netačna kada je Dizeldorf u pitanju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: