Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 5. 1. 2012.

| Ekonomija

SIEPA objavila novi poziv za preduzeća

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, gradiliste jura 3

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Ministarststvo ekonomije i regionalnog razvoja objavili su javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za direktne investicije zainteresovanim preduzećima, a prijave se mogu podneti do 27. janura.

U Leskovcu su, inače, 28. oktobra prošle godine, na svečanosti u krugu južnokorejanske korporacije “Yura”, koja uveliko gradi petu fabriku u Srbiji, uručeni ugovori za pet domaćin i inostranih firmi koje su za pokretanje posla i otvaranje novih radnih mesta dobili podršku Ministarstva ekonomije i regionalng razvoja i SIEPA u 14. krugu programa podsticaja razvoja.

Ukupno je dodeljeno 13.224.000 evra za otvaranje 1.954 nova radna mesta, a vrednosti svih invsticija pomenutih kompanija iznosi 25.133.353 miliona evra. Sredstva su dobili “Bane Komerc” iz Kumareva, nedaleko od Leskovca, za otvaranje 50 radnih mesta, “Yura korporacija” – Južna Koreja, za otvaranje 1.500 radnih mesta, “St. George” - Beograd za 102 radna mesta, “Motvoz” - Slovenija, koji planira da otvori 102 radna mesta i “Lemeh Gemacom” - Leskovac za 200 radnih mesta.

Korporacija "Yura" dobila je za svako novo rando radno mesto 7.000 evra podsticajnih sredstava, a ostale firme po 6.000 evra.

Od dodele sredstava izuzimaju se preduzeća u kojima je u prethodnih godinu dana iznos upisanog kapitala smanjen za više od 50%, ali ne ispod zakonom propisanog minimuma, protiv kojih je pokrenut stečajni postupak, imaju dospele a neizmirene obaveze prema Republici Srbiji, kojima su iz republičkog budžeta dodeljena sredstva i čiji je osnivač ili većinski vlasnik Republika Srbija.

Otvaranje pristiglih prijava po novom konkursu Agencije za strana ulaganja i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja obaviće se 8. februara 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: