Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 25. 2. 2021.

| Ekonomija

SPC mora da plati leskovačkoj Toplani skoro 15 miliona dinara zbog duga za grejanje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Crkva odžaklija Leskovac
Raniji dogovor koji je SPC imala sa nadležnima nikada nije potpisan, pa dug ne može biti otpisan; foto: JV/M. Mitić

Zbog neizmirenih dugovanja za grejanje, JKP Toplana i Crkvena opština Leskovac potpisali su dogovor da dug od skoro 10,5 miliona dinara leskovačke crkve bude izmiren u 36 jednakih mesečnih rata. SPC u Leskovcu moraće da plati i sve sudske troškove, kao i zateznu kamatu, pa će ukupan dug narasti na skoro 14,8 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, problem koji je sada leskovačkoj crkvi došao na naplatu nastao je ranijih godina kada je sa Crkvenom opštinom napravljen dogovor da kroz crkveno dvorište prođu cevi za grejanje, a da Crkva nema nikakve obaveze prema Toplani.

Međutim, taj dogovor nije ozvaničen i ugovor nije potpisan, pa će SPC ovaj dug koji je napravila morati da plati - kaže Cvetanović.

V. d. direktor Toplane Novica Stojanović kaže da je to preduzeće bilo primorano da podnese tužbe kako bi naplatilo svoja. dugovanja jer su isporučivali grejanje za crkve Odžakliju i Konak.

3. februara smo uspeli da potpišemo zapisnik o visini dugovanja SPC, da se dogovorimo o isplati tog duga, ali i sudskih troškova, kao i celokupne zatezne kamate. Na osnovu zapisnika, sačinjen je predlog sporazuma o rešavanju međusobnih odnosa - kaže Stojanović.

Glavni dug, zaključno sa decembrom 2020. godine, iznosi skoro 10,5 miliona dinara, dok sudski troškovi i zatezna kamata iznose preko 4,3 miliona dinara.

Sporazumom SPC mora celokupni glavni dug da izmiri u 36 jednakih mesečnih rata, počev od meseca kada je ovaj sporazum zaključen, odnosno od ovog meseca - dodaje Stojanović.

Uz iznos mesečnih rata, Crkvena opština Leskovac je, stoji u sporazumu, dužna da plaća i iznos tekućeg zaduženja po računima, kao i sve sudske troškove i zatezne kamate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:26 // 25. 2. 2021.

    ,, Ako ste u mogucnosti" .

  • Lady

    18:07 // 25. 2. 2021.

    Ne brinite ništa TU JE POMOĆ U VIDU SMS a mi smo kao narod eksperti u tome samo otvorite račun i za par dana eto love.....

  • Боба

    16:32 // 25. 2. 2021.

    Бог ће да им плати.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: