Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 9. 3. 2024.

| Ekonomija

SSP: Građani Surdulice žive na kreditima, a "Vodovod" kupuje polovni kamion za 100.000 evra

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne Vesti
Surdulica
Opozocija tvrdi da je cena nabavke tri puta skuplja od novog kamiona; foto: N. P.

Nakon što su iz surduličkog Vodovoda odlučili da kupe polovni kamion kiper za oko 100.000 evra i polovnu "škodu" za oko 12.000 evra, iz Stranke slobode i pravde u Leskovcu kažu da je to to sporna nabavka jer je Surdulica duplo manje razvijena od republičkog proseka. Jelena Spirić iz te opoziciona stranke smatra da su ti tenderi "simptom korupcije".

Jelena Spirić Jelena Spirić iz leskovačkog SSP-a tvrdi da devastirane Opštine kupuju kamione stare 10 godina po ceni novih ; foto: SSP Jelena Spirić iz leskovačkog SSP-a ističe da su lokalni funkcioneri odabrali da plate kamion 50% više od prosečne cene, kako bi sebe i režimske firme obogatili na račun građana koji, kako je rekla, žive na kreditima.

Zato akteri zloupotreba koji su gradili ovakav koruptivni sistem moraju biti izvedeni pred lice pravde kako bismo uspeli da izgradimo pravednije društvo za sve. Ovo nije izolovani slučaj, već simptom korupcije, koji je omogućen političkim vezama zbog koga je, u ovom slučaju, preduzeće Resor i dobilo finansijski podsticaj od Razvojne agencije Srbije, ali i sve pohvale bivše premijerke Ane Brnabić pri poseti samom preduzeću u Gadžinom hanu - navodi Spirić.

Nabavke kipera i "škode", smatra ona, dokaz su da je sistemska korupcija zahvatila svako državno preduzeće u Srbiji.

Vodovod iz Surdulice za kupovinu polovnog kamiona kipera daje oko 11,8 miliona dinara sa PDV-om preduzeću Resor iz Gadžinog Hana. Takođe, to javno preduzeće će automobil Auto Čačku platiti 1,41 milion dinara sa PDV-om.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Specifikacija javne nabavke  (preuzmi) - 37.91 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    11:01 // 10. 3. 2024.

    Што,само,Сурдулица...сви живимо на кредитима...држава живи на кредитима...узмеш из шупљег,сипаш у празно...то је"modus vivendi"савременог доба...

  • Najda

    17:45 // 9. 3. 2024.

    Polovan, proverite vlasnike ? Polovan 100.000 e. A nov 130.000. koliko radnih sati ima i predjenih kilometara.Namesten tender.

  • Sinovac

    16:53 // 9. 3. 2024.

    Zaista mi nije jasna pojava da pojedini opozicioni političari sve češće komentarišu stvari koje nimalo ne poznaju. Napadati komunalno preduzeće zbog kupovine kamiona ili poslovnog automobila za potrebe hitnih intervencija je stvarno degutantno... Za to vreme im promiču milionske afere, najskuplja hrana u Evropi, najskuplja struja za male i velike potrošače u Evropi.

    • e sinovac cccc

      19:19 // 10. 3. 2024.

      Luksuznu Škodu,za hitne potrebe!? Punto to ne može a?Bolje neka hitno očiste grad,na vreme da prazne kante,da zamene stari vodovod,curi na sve strane

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: