Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:35, 16. 3. 2021.

| Ekonomija

Sanacija štete nakon poplava na infrastrukturi koštaće Leskovčane 72 miliona dinara

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Utvrđena šteta na putavima, mostovima i kanalima u leskovačkom kraju, za sanaciju potrebno 72 miliona dinara; Foto: M. M.

Poplave koje su sredinom janura pogodile leskovački kraj, napravile su veliku štetu na mostovima i putevima, a na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije rečeno je da će za rekonstukciju biti potrebno oko 46,5 miliona dinara. Takođe za sanaciju kritičnih tačaka na kanalima gde je voda napravila ogromne probleme, biće izdvojeno preko 26 miliona dinara.

Mostovi u selima Turekovac i Jelašnica su nakon obilnih padavina pretrpeli značajna oštećenja, pa je Komisija za procenu šteta u saradnji sa JP Urbanizam i izgradnja obišla terene i napravila planove radova, ali i postavila rokove. Prema rečima Novice Nikolića, direktora JP Urbinazam i izgradnja, radovi na sanaciji mostova koštaće oko 22 miliona dinara.

Most koji povezuje sela Turekovac i Gornje Stopanje bi trebalo da bude završen za najviše 45 dana, a vrenost te popravke je skoro 3,5 miliona dinara. Što se tiče mosta u Jelašnici, njegova rekonstrukcija će koštati više od 18 miliona dinara, a predviđeni rok za završetak radova je između 90 i 120 radnih dana - rekao je Nikolić

On je dodao i da su obilne padavine napravile velike probleme na putnom pravcu Barje - Oruglica - Ravni Del za čiju sanaciju će morati da bude izvojeno 25 miliona dinara.

Što se tiče ovog puta, trenutno su u toku izrade planske dokumentacije. Na nekim delovima put je skoro neprohodan, tako da vozila ne mogu proći, a ima i velikih ulegnuća - saopštio je Nikolić.

Veliki problem meštanima pojedinih sela tokom januarskih poplava napravili su i kanali koji su se zbog neredovnog čišćenja izlili iz svojih korita. Veliku količinu vode nisu mogli da zadrže kanali u Šainovcu i Rudaru, pa je po rečima Radeta Velinova, šefa Odeljenja za privredu i poljoprivredu, primarni cilj za 2021. godinu uređenje kanala.

Organizovaćemo radove na sanaciji dela korita Šainovačkog i Rudarskog kanala. Čišćenje i sanacija će koštati nešto više od 26 miliona dinara. Veliki problem predstavlju podzemne vode, tako da ne možemo sa sigurnošću reći da više neće dolatiti do izlivanja - rekao je Velinov.

Podsetimo, do sada je izvršena procena štete na građevinskim objektima, ali i na poljoprivrednom zemljištu i usevima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: