Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 26. 2. 2024.

| Ekonomija

Sastanak sa preduzetnicima iz kruga EI Niš - mnogo problema, malo rešenja

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
sastanak, grad
Grad organizovao sastanak; foto: S. V.

Nerešeni imovinski odnosi najčešći su problemi vlasnika firmi koje posluju u prostoru nekadašnje Elektronsko industrije u Nišu. Čelnici Grada su danas organizovali sastanak sa njima kako bi razgovarali o unapređenju poslovanja, saslušali njihove probleme, ali konkretna rešenja biće vidljiva, kako kažu, kada Vlada taj prostor prepusti na upravljanje Gradu Nišu.

sastanak, ei Najviše se žalili na Katastar; foto: S. V. Institucija čiji su rad Ujedinjene nacije pohvalile - Republički geodetski zavod je i institucija na koju su se najviše žalili preduzenici koji posluju u krugu nekadašnje Elektronske industrije na sastanku sa čelnicima Grada. Ćutanje administracije, problem oko upisivanja u Katastar, predmeti koji stoje "u fiokama" mesecima i godinama, čak i korupcija, neki su od problema koji su se čuli od preduzetnika na račun Katastra.

Mi smo imali problem prilikom kupovine EI televizije, dobili smo nalog Privrednog suda da se skinu tereti, međutim ti tereti do današnjeg dana nisu skinuti, objekte smo kupili 2016. godine. Obratili smo se gradonačelnici sa željom da se ti tereti prosto skinu kad već postoji nalog. Ja mislim da mi nismo jedinstveni sa tim problemom, postoje i druge firme sa sličnim problemima. Zaključke ćemo kasnije svesti - rekla je Gordana Dojčinović Manić direktor Unijapak-a.

Preduzetnici su tražili i da se urede saobraćajnice unutar EI, da se obezbedi dovoljan broj parking mesta i uredi zelenilo, ali i istakli da su spremni da i oni ulože u uređenje porostora.

Od 131 firme koja posluje u prostoru nekadašnje Elektronske industrije, 42 posluju bez dozvole, 75 imaju upotrebnu, 5 građevinsku dozvolu, a za njih 9 Grad nema podatke, podaci su koje je gradonačelnica Dragana Sotirovski iznela na sastanku. Ona je istakla da će promenom urbanističkih planova ti problemi biti rešeni.

Kroz promenu planova, kroz zahteve njih samih da proširuju svoju proizvodnju, da rešavaju imovinske odnose, mi ćemo pomoči, ako treba kroz našu administraciju ili recimo da budemo posrednici prema Republičkom geodetskom zavodu gde vidimo da je najveći problem, do naravno rešavanja problema sa svim onim što oni ističu kao najveći problem. Veliki broj objekata je bez građevinske dozvole, veliki broj bez upotrebne dozvole i sve je to nešto što usporava njihovu proizvodnju, proširenje proizvodnje, kupovinu dodatnih parcela i dogradnju fabrike - rekla je gradonačelnica.

Na nedavnom sastanku Radne grupe za unapređenje poslovanja EI, ministar trgovine Tomislav Momirovć najavio je da će Vlada Srbije prostor EI prepustiti na upravljanje Gradu Nišu, a Sotirovski je ponovo istakla da će “onog trenutka kada Vlada proglasi javni interes i saobraćajnice da Gradu na upravljanje, rešiti pola posla”. Očekuje da to bude brže nego što je ministar najavio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milac

    00:06 // 27. 2. 2024.

    Sve krem Niškog društva, pošteni iz 90tih sad oće još malo da pričaju o poštenju 2024...kvadrat dobili ispod svake tržišne cene, pa hoće sad mi da im od naših para i ulepšamo prilaze, parkove i parkinge...kukuu lele!

    • Rasulo

      08:59 // 27. 2. 2024.

      Oni se ne stide.Oni prose i kukaju da im narodnim parama sredjuje drzava dvoriste.Preletaci po svim vladajucim strankama.Svima je bilo polaziste SPS.

  • Opasne materije

    22:50 // 26. 2. 2024.

    Trust mozgova sa obe strane, odmah se vidi

    ej ova neka kupila televiziju, ccccc da te bog sacuva, sutra ce se javiti neko da kupi dom zdravlja

    drugovi partizani, uzaludna je bila borba protiv okupatora, da vidite ko su vam naslednici

  • Ni

    20:29 // 26. 2. 2024.

    U katastru sve može samo treba podmazati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: