Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 10. 11. 2010.

| Ekonomija

Sažem gradi u Međurovu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Francuska kompanija Sažem gradiće sledeće godine pogon u industrijskoj zoni "Donje Međurovo", saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Miloša Simonovića.

Ipak, kako je iz Gradske kuće saopšteno, na sastanku održanom sa predstavnicima francuske kompanije dogovoreno je da Sažem "do kraja godine odluči da li će planirana poslovna aktivnost biti realizovana kao braunfild ili grinfild investicija".

U slučaju braunfild investicije, jedini objekat u Industrijskoj zoni u koji bi francuska kompanija mogla da se useli pripada "Fripaku" a dogovor sa vlasnikom preduzeća je već postignut, nezvanično saznaju Južne vesti.

Na sastanku održanom u Gradskoj kući dogovoreno je da investicija bude realizovana u dve faze. U prvoj fazi biće opremljen objekat površine od 3.000 do 4.000 kvadratnih metara, u kome će biti upošljeno do 200 radnika. Tokom druge faze biće pokrenuta proizvodnja na 10 000 kvadratnih metara u kojoj će raditi do 500 radnika. Sledeći korak, kako je rečeno, su pregovori sa Vladom Srbije o dodeli subvencija za realizaciju ove investicije.

- Postoji mogućnost da francuska kompanija u novootvorenoj fabrici proizvodi i komponente neophodne za digitalizaciju televizijskog prijema - saznajemo u kabinetu gradonačelnika.

Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su marta prošle godine sa francuskom kompanijom Sažem Protokol o saradnji kojim se omogućava otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije u niškoj Elektronskoj industriji.  Pre manje od mesec dana direktori Sažema ponovo su posetili Niš i, kako je tada rečeno, potvrdili rešenost da investiraju u otvaranje fabrike u ovom gradu.

U Industrijskoj zoni "Donje Međurovo", udaljenoj od centra grada 10 a od autoputa E75 svega dva kilometra, fabrike već grade korejska Jura i italijanski Dajteh.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: