Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:01, 9. 8. 2011.

| Ekonomija

Simonović neobavešten

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miloš Simonović, gradonačelnik Niša
Miloš Simonović, gradonačelnik

NIŠ - Dok u Državnoj revizorskoj instituciji tvrde da su Gradu Nišu Izveštaj o kontroli JKP Mediana dostavili pre 15 dana, gradonačelnik kaže da to nije video.

Iako tokom dana nije odgovarao na telefonske pozive novinara, prilikom obilaska volontera na Nišvilu Simonović je ocenio da je najveovatnije reč o "Nacrtu izveštaja".

- Pretpostavljam da je to u formi nacrta Izveštaja, na koji će JKP Mediana da uloži žalbu, pa ćemo videti... Ja lično nisam upoznat, niti me je Državni revizor upoznao sa nedostacima.. - rekao je Simonović.

On je dodao da će, "ako je bilo propusta u javnim nabavkama, nadležni da snose posledice".

Prema podacima iz teksta Izveštaja Državne revizorske institucije, Nacrt izveštaja dostavljen je Mediani još 15. maja. Rukovodstvo Preduzeća dostavilo je svoje prigovore 15tak dana kasnije. Krajem juna održan je "raščišćavajući sastanak", nakon čega je 1. jula dostavljen Predlog izveštaja, na koji Mediana nije uložila žalbu.

Da se Mediana nije žalila na konačan Izveštaj potvrdio je i direktor Preduzeća Dragan Radisavljević, ali gradonačelnik o tome nije obavešten.

- Nismo hteli njima da se žalimo, jer bi morala neka nezavisna komisija da proveri. Nismo hteli da ljudima pravimo problem - rekao je Radisavljević.

Kako je Južnim vestima pojašnjeno u DRI, dalji prigovori i žalbe nisu mogući čak ni sudskim putem.

Državna revizorska institucija objavila je u ponedeljak Izveštaj o kontroli rada JKP Mediana Niš, u kome se navodi čitav niz  nepravilnosti u poslovanju JKP Mediana, zbog čega je još aprila podnet veći broj krivičnih i prekršajnih prijava protiv odgovornih osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Magdalena

    22:02 // 10. 8. 2011.

    Kakav li će izveštaj tek biti kada DRI zagrebe po papirima Vodovoda, Toplane i Stambene Agencije. Simbolima SPOSOBNOSTI (za svoj džep) DS-a u Nišu.

  • dr Zevezdana Kostic

    15:10 // 10. 8. 2011.

    Da li je gradonacelnik neobavesten o sukobu izmedju DS i G17 u kome ce deblji kraj izvuci zaposleni u zdravtsvu, zbog njihove medjusobne svadje 22 ambulante u niskom regionu su zatvorene jer je zabranjen prijem novih radnika u zdravstvu, ali samo na jugu srbije, bruka i sramota

  • Dijana

    14:00 // 10. 8. 2011.

    Čuvena Slađa je više upućena u dešavanja u našem gradu od neobaveštenog gradonačelnika!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: