Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 6. 12. 2019.

| Ekonomija

Sindikat “Sloga”: Privatizacija “Niš ekspresa” školski primer sukoba interesa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
niš ekspres
Niški prevoznik u vlasništvu jednog čoveka; Foto: M. Jovanović

Tužilaštvo i policija bi trebalo odmah da ispitaju privatizaciju Niš ekspresa, kažu u niškom povereništvu Sinidkata “Sloga”. Naglašavaju da je firma koja se bavi plastikom Gojko Bokić d.o.o brokerske kuće iz Beograda ucenila manjinske akcionare da prinudnim otkupom prodaju preostalih 10 odsto akcija kako bi postala stoprocentni vlasnik Niš ekspresa.

Malo preduzeće registrovano za izradu predmeta od plastičnih masa registrovano je u Pasi Poljani, a poslednjih godina poslovalo je sa gubicima.

Ipak, oni su uspeli u oktobru da otkupe od kompanije Delta real estate Miroslava MIškovića akcije u vrednosti od oko 3 miliona evra.

To i budi sumnju kod sindikalaca iz “Sloge”.

Smatramo da nema nikakve poslovne logike da jedno preduzeće koje je registrovano kao društvo za izradu predmeta od plastičnih masa i koje je u svojoj branši poslovalo sa gubicima poslednjih nekoliko godina, odjednom postane vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Srbiji za prevoz putnika na domaćim i međunarodnim linijama - kažu u Sindikatu.

Vlasnik preduzeća Gojko Bokić d.o.o je Zoran Jovanović, ujedno i dugogodišnji direktor Niš ekspresa, što u “Slogi” definišu kao školski primer sukoba inetersa.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga” ovo je nedvosmislena pljačka državne imovine pomoću prisile i loših zakona, koji omogućavaju otimanje preostalog državnog kapitala i njegov prenos u privatno vlasništvo i džepove tajkuna - kažu u “Slogi”.

Podsetimo, od polovine oktobra Jovanović u svom vlasništvu ima 98% akcija ovog transportnog preduzeća.

Iako je Mišković “izašao” iz priče, on ne napušta Niš s obzirom da njegova kompanija planira izgradnju tržnog centra upravo na zemljištu gde su se nekada nalazile garaže Niš ekspresa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    21:28 // 6. 12. 2019.

    @Anejasan gde si to srce moje

  • Neverovatno ali istinito

    17:13 // 6. 12. 2019.

    Školski primer ko zna koji po redu da direktor društvene firme otkupi firmu u kojoj je radio i da se niko ne pita poreklo novca. Da li je kupio društvenu firmu kao fizičko lice ili kao Bokić doo je totalno nebitno, bitno je odakle mu pare i poreklo imovine a to izgleda nikog ne interesuje. Odakle Zoranu Jovanoviću 3,5miliona evra da kupi Niš ekspres?

  • Nislija

    14:06 // 6. 12. 2019.

    Bravi sindikalci! Ali nazalost, izgleda da je i Zoran deo SNS druzine...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: