Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 20. 10. 2017.

| Ekonomija

Sindikat Turističko-sportskog centra u Prokuplju započeo štrajk upozorenja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sindikat tursiticko sportskog centra foto lj.m
Štrajk upozorenja do utorka, a potom proširenje zahteva; foto: Lj.M.

Članovi Nezavisnog sindikata započeli su danas polučasovni štrajk koji će trajati svakog radnog dana do ispunjenja zahteva, odnosno dok poslovodstvo ne odustane od odluke da otpusti jednog radnika više od broja koji je propisala lokalna samouprava.

Predsednik štrajkačkog odbora Vanja Stojanović naglašava da nadležni imaju rok do utorka, te da će, ukoliko ne dođe do rešenja, od naredne nedelje proširiti zahteve.

Pozivam i ostale radnike da podrže ovu priču, a od ponedeljka očekujem da nam se pridruže i ostali sindikati javnih preduzeća i ustanova u gradu, kao i građani. Mi u ovom trenutku tražimo da se ispoštuje odluka Skupštine, odnosno da smanjenje broja radnika na neodređeno koji su obuhvaćeni racionalizacijom bude 12, a ne 13, kako je svojevoljno odredio poslodavac – ističe Stojanović.

Među okupljenima na protestu ispred Sokolskog doma bilo je i nekoliko čistačica kojima je ponuđen otkaz uz socijalni program jer se njihova Služba higijene gasi.

Od moje plate i minimalca se izdržava porodica jer mi suprug ne radi, dete od 5 godina ide u predškolsko. Kako da platimo obdanište, struju, vodu, kako da nastavimo da živimo? Bukvalno ćemo kao porodica ostati bez hleba i osnovne životne egzistencije. Neću potpisati dobrovoljni otkaz i boriću se za svoja prava na sudu – ističe Ružica Nedeljković.


Samohrana majka zbog otkaza najavljuje štrajk glađu

Jedna od 8 čistačica, 49-godišnja Smernica Novković, samohrana majka troje dece kojoj je otkaz već spremljen, kaže da će od početka naredne nedelje započeti štrajk glađu ako poslodavac ne odustane od otkaza jer drugih prihoda nema, a šanse za posao su na granici mogućeg. 2 Smernica Novakovic od ponedeljka strajkuje gladju Samohrana majka troje dece zbog otkaza preti štrajkom glađu; foto: Lj.M.

Ona ističe da je tokom dana razgovarala sa predsednikom Opštine Aleksandrom Simonovićem i da on i dalje ostaje pri stavu da se ne otpuštaju samohrane majke i radnici kojima su to jedina primanja.

Ipak, o njenoj daljoj sudbini odlučiće direktor koji je, kako je ranije rečeno iz lokalne samouprave, odgovoran da zakonski sprovede racionalizaciju.


Sportsku halu nema ko da čisti

Ono što se pojavilo kao problem, nakon što je početkom nedelje čistačicama rečeno da će dobiti otkaz je da se već 4 dana ne čisti sportska hala i zgrada Sokolskog doma o kojima brine Turističko-sportski centar i gde dnevno prođe nekoliko stotina učenika i sportista.

Poseban problem su toaleti koji se takođe ne čiste, pa se neprijatan miris iz dana u dan sve više širi, a postavlja se pitanje i ko će čistiti tribine sportske hale, ali i čitav teren, s obzirom da tokom vikenda klubovi imaju svoje prvenstvene utakmice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Звонко Пешић

    19:15 // 20. 10. 2017.

    Ако су могли да нам смање плате и пензије, ако смо могли да се жртвууемо годинама па ред је био и да се јавни сектор растерети. Жалосно је ћути вапаје ових жена, али оне нека сада хватају за гушу овог Вању што је допринео ово да се деси. Зашто их Вања ниси извео испред фирме него си их извео унутра и малтене си се сакрио од народа и пролазника ?

    • prokupcanin

      21:35 // 20. 10. 2017.

      Mozda ih je Vanja zaposlio, sto je I logicno jer je on bio prvi direktor nakon osnivanja firme. Ali neka mi neko kaze da je normalno da TSC ostane bez cistacica, a da ima sedam, osam pravnika. Vise nego tuzilastvo. E, sad ce da uznu Agenciju da cisti I kosta mnogo vise nego ove jadne zene sa minimalcem. Nije ovde u pitanju Vanja on odavno nije direktor, u pitanju smo svi jer nas ovi prave ovcama.

  • Marko Ivkovic

    17:17 // 20. 10. 2017.

    Ne mogu a da ne ostavim komentar povodom ove vesti. Jednostavmo se osecam kao neko kome su zadnje 10 godine prošle u roku od 10 minuta. Dobro se sećam gospodina Vanje Stojanovića i njegovog imenovanja za direktora Turističko sportskog centra pre desetak godina. Znate koliko su tada imali radnika ? Otkud toliki broj radnika u TSC ? Ko ih je godinama zapošljavao pred izbore neka se pobrinesadazanjih

    • Ивана Милићевић

      18:25 // 20. 10. 2017.

      Марко у потпуности си у праву, ТСЦ је имао у једном тренутку и 87 радника, и сви су били запослени од стране дотичног Вање Стојановића. Греота за ове жене, али парадокс је још већи да их сада штити онај који их је запошљавао знајући да ће једног дана добити отказ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: