Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 24. 9. 2018.

Skinuo radijatore, a zbog računa koji i dalje stižu "prete" mu izvršitelji

Isključen radijator Nišlijama koji su bez odobrenja Toplane isključili radijatore i dalje stižu računi; Ilustracija; Foto: JV/V. Milić

Iako je Nišlija Radomir Simonović avgusta 2014. godine isključio radijatore u svom stanu i obavestio Toplanu o jednostranom raskidu ugovora, njemu i dalje stižu računi za daljinsko grejanje, pa je dužan skoro 400.000 dinara. U Toplani kažu da Simonović nikada nije raskinuo ugovor, te da ga smatraju svojim korisnikom dok se "nekim drugim postupkom drugačije ne konstatuje".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Svevladovic

    15:08 // 24. 9. 2018.

    Predlazem da Toplana u svoje korisnike uvrsti i one koji do sada to nisu bili (sve gradjane Nisa) i pocne sa naplatom i da tako ostane "dokle god se nekim drugim postupkom (sudskim ili redovnim u skladu sa novom odlukom) to drugacije ne konstatuje".

  • Борко

    14:53 // 24. 9. 2018.

    Да ли је топлана склопила уговоре са грађанима о испоруци топлотне енергије? Дрско је и безобразно постављати услове за раскид уговора (који нису склопили) које је немогуће остварити. Ни једна градска Одлука не може бити старија од закона и Устава Републике Србије. Шта је са слободом избора грађана како ће се и чиме грејати?

    • Bratanac

      17:00 // 24. 9. 2018.

      Uslovi za raskid komunalne usluge definisani su na osnovu zakona o komunalnim delatnostima, planiranju i izgradnji i energetici. Toplana po ispunjenju uslova koje propisuju nadležne gradske uprave samo aminuje da je ugovor raskinut i eventualno izvrši radove ako se isključenje vrši na primarnom toplovodu. Toplana ni na koji način ne odlučuje o raskidu ugovora već nekoliko godina.

  • hess

    14:22 // 24. 9. 2018.

    Ovde je jos uvek 1946. godina. Ovde jos uvek vazi Zakon partije. Nemas nikakva prava a mozes da izgubis stan jer ne mozes da placas racune i ne zelis da koristis uslugu. Ovom coveku zelim da dobije spor u Strazburu i zauvek zatvori ovo kvazi preduzece koje pije krv gradjanima.

    • Nišlija pre svega

      17:14 // 24. 9. 2018.

      Hess, pre svega, to sa onom partijom na koju ti ciljaš veze nema, već sa neoliberalnim tržištem. I ovde gde ja živim je još gore ako ne plaćaš račune, a Partiju nikad imali nisu. Ovo što radi Toplana je kriminal, ali sa druge strane Srblji i dalje seku šume i pale ugalj kao da je 1946.

    • Мала Баланица

      18:01 // 24. 9. 2018.

      Стамбена зграда у којој је пројектовано и изграђено централно грејање - није самопослуга па можеш да бираш хоћу или нећу грејање.И сам да се прикључујеш и искључујеш.Самоискључење је тежак прекршај,кривично дело.
      Постоји решење - ако не можеш да изнирујеш обавезе - а оне су превелике и НЕреалне,продај стан и купи неки који нема инсталирано парно грејање.

  • nislka

    14:48 // 24. 9. 2018.

    Nazalost to se desava i u elektrodistribuciji. Strujomer nemam od 2009g nemam kabli,niko ne zivi u toj kuci od 2005god a meni i dalje stizu racuni koji nikada necu moci da platim,jer su cifre abnormalne. Posle toliko godina ilazio i sudski vestak, svake godine odjavljivala broilo koje ne postoji,ali na zalost nista samo se gomila dugovanje koje i ja nisam napravila

  • Petronije

    14:55 // 24. 9. 2018.

    Na svojim leđima sam osetio, zahvaljujući sudiji, snagu partijskog sudstva. Snjima nema šale. Lome vas. Da zdravlje izgubite zbog sekiracije. Može im se i tačka.
    Od Strazbura sam odustao, jer su ONI, u predizbornom vremenu, 2012-te, obećali reviziju sudskih presuda. I ništa. Valjda će ih neko Poglavlje na to primorati.

  • Tivat

    16:04 // 24. 9. 2018.

    Kako se blizi sezona,pocinje smaranje sa Toplanom!Zasto o ovom slucaju ne pisaste u toku leta?Zato sto Toplana nikog ne interesuje dok su odmori.
    Pisite o domacinima koji sredise svoje kotlove,ocistise dimnjake,platise unapred i isekose drva,pa su mirni!
    Nisam zastitnik Toplane,ali,ocigledno da sekretarijat svojim neradom i ne znanjem pravi probleme a povika na onog kome se racun placa!

  • laki niski

    09:25 // 25. 9. 2018.

    Понашање руководства топлане је последица лошег избора политичара на свим нивоима.А оно што је још жалосније,огромна већина људи који се буне оправдано на нека јавна предузећа, у овом случају топлане,су гласали за ову и овакву власт.Е то је прави узрок нашим проблемима.Промените себе, па ће се и власт променити.

  • Slobodan Milosevic

    14:35 // 24. 9. 2018.

    Samo se vi grejte na ugalj i razno djubre pacemo svi da umremo od zagadjenog vazduha.
    Minusasi - navalite

  • Petar Petrovic

    15:50 // 24. 9. 2018.

    Ma uzmite mu stan, ovo je pravna drzava!

  • Borko

    11:12 // 25. 9. 2018.

    Zakon o energetici

    Član 360
    Snabdevač toplotnom energijom i krajnji kupac dužni su da zaključe pisani ugovor o snabdevanju toplotnom energijom.
    Sadržaj ugovora iz stava 1. ovog člana propisuje jedinica lokalne samouprave.
    Gardska toplana godinama ne poštuje Zakon o energetici ("Sl. glasnik RS", br.

  • Пера

    10:50 // 25. 9. 2018.

    Баланица твој коментар је неутемељен у законима и тотална дезин
    формација Проучи закон о енергетици а друго је то што судови не пресуђују по закону .

  • BATA

    10:00 // 27. 9. 2018.

    To je ono,toplana koristi gresku ranijeg sistema sto se tice instalacija a na zajednivkoj instalaciji ponasaju se kapitalisticki .Ako zele tako moraju da izvedu posebnu instalaciju kao sto se plin koristi u Vojvodini.Instalacija ide kroz ulicu,do zgrade a odatle ko zeli nek izvoli a ne ovako da placa i onaj ko se ne greje.Moraju da ulazu i da se prilagode a ne da naplacuju ono sto im ne pripada.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: