Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 11. 12. 2014.

| Ekonomija

Školovani kadrovi doveli dansku kompaniju u Niš

Autor:S. J. , J. C.Izvor:Južne vesti
kablovi
"Mikelsen" trenutno zapošljava 15 ljudi, najavljeno zapošljavanje još više od 100 radnika

U niškom pogonu danske kompanije za proizvodnju i distribuciju elektronskih komponenti “Mikelsen elektroniks”, koji je danas zvanično počeo rad, u narednih nekoliko godina trebalo bi da bude zapošljeno od 100 do 150 radnika.

Ovo su na otvaranju niškog pogona na Čamurlijskom putu najavili gradonačenik Niša Zoran Perišić i izvršni direktor kompanije Jurgen Haberl. Posao u ovoj firmi trenutno ima 15 Nišlija. Otvaranje-Mikelsen Pogon u Nišu otvorili izvršni direktor kompanije Jurgen Haberl i Gradonačelnik Niša Zoran Perišić

Ovo je veliki dan za Niš, iako je zaposleno samo 15 Nišlija. Mi ne delimo kompanije na velike i male, već na one koje su prepoznale Niš kao dobro poslovno okruženje i one koje ćemo ubediti da to urade - rekao je Perišić.

Direktor danske kompanije je rekao da je Niš izabran za otvaranje pogona jer ima dugu tradiciju elektronske industrije i dobre stručnjake.

U Nišu se osećam kao kod kuće što mi daje sigurnost da smo napravili dobar izbor i načinili veliki korak. Naši kupci u Danskoj navikli su na dobar kvalitet proizvoda, a niska cena ovde ne znači i niži kvalitet, već i ovde nastavljamo sa kvalitetnom proizvodnjom - rekao je Jurgen Haberl.

Mikelsen "Mikelsen" trenutno zapošljava menadžera fabrike, rukovodioca proizvodnje, inženjera za konstruisanje alata, 8 obučenih radnika i 4 radnika na obuciPodsetimo, u februaru ove godine iz Grada je najavljeno da bi ova danska kompanija trebalo da krene sa proizvodnjom u Nišu za dva meseca, odnosno u maju.

“Majkelsen elektronik”, osnovan još 1971. godine, proizvodi kablove za vetrenjače za dansko tržište. Posluje i u Švedskoj, a bavi se sastavljanjem kablova, hotmelt i inkapsulacijom i livenjem elektronskih delova u kalupe, projektima sastavljanja i testiranja, kao i distribucijom senzora, konektora, ferita i kalemova, prekidača, utikača i razdelnika.

Traži se još radnika

Danskoj fabrici “Mikelsen elektroniks” potrebni su inženjeri, rukovodioci proizvodnje, proizvodni tehničari i radnici za montiranje kablova, te pozivaju sve zainteresovane da se prijave za posao. Ističu i da je obavezan uslov znanje engleskog jezika.

Posebno pozivamo žene da nam se pridruže, jer su veliki deo “Mikelsena” u Danskoj upravo žene - poručuju iz ove kompanije.

Inače, “Mikelsen” je u saradnji sa niškom Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj pronašao odgovarajuću zgradu za fabriku, a potom je anagažovan menadžer fabrike i rukovodilac proizvodnje.

Nakon toga je u Niš stigla oprema za proizvodnju i zaposlena su i obučena 4 radnika, a ubrzo su počeli sa radom i inžener za konstruisanje alata i još 4 radnika. Nedavno je zaposleno još 4 radnika koji su počeli sa obukom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    12:37 // 15. 12. 2014.

    Nebitan je tu engleski jezik itd.. potrebna je clanska knjizica partije.
    Jel tako SNS?

  • Biki

    11:09 // 13. 12. 2014.

    Pored toliko mesta u svetu izabrati Nis za otvaranje pogona nimalo slabe danske kompanije deluje stimulativno na pre svega mlade ljude da iskoriste rezultate ulaganja u sebe tj. svoje znanje.

  • Student

    10:16 // 13. 12. 2014.

    za one slepe kod ociju:

    https://poslovi.infostud.com/posao/Technical-Manager/Mikkelsen-Electronics/102232

    da vas ne mrzi da ukljucite mozak na 2 minuta sve bi bilo lakse..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: