Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 29. 8. 2014.

| Ekonomija

Skuplja voda za niška sela

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
voda-caska.jpg
Posebni vodomeri, posebna i cena, arhivska fotografija

Niški Vodovod odlučio je da cenu vode po metru kubnom, niškim selima koja se snabdevaju sa zajedničkog vodomera, uveća za 15 odsto.

Ovim poskupljenjem obuhvaćeni su korisnici u selima Mramor, Sečanica, Krušce, Gornji Matejevac, Hum, Knez Selo i Čamurlija.

Poskupljenje u ovim selima najavljeno je još krajem aprila, kada je JKP “Naisus” preuzeo zajedničke vodomer i obavezao se da svim korisnicima obezbedi zaseban vodomer.

Na ime tih troškova ugradnje pojedinačnih merača računi su i uvećani za 15 odsto.

- Popravku bilo kojeg kvara od centralnog do pojedinačnih vodomera,  radiće JKP “Naisus” o svom trošku - kaže načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković.

Tako će u ovim selima ubuduće jedan metar kubni vode koštati 51,23 dinara sa PDV-om, umesto 44,58 dinara, koliko plaćaju ostala domaćinstva.

dugovanja Dugovanja u aprilu, izvor: JKP "Naisus"Inače, pomenuta sela su najveći dužnici za vodu iz ranijeg perioda, dok se potrošnja za sve meštane merila na jednom vodomeru.

U dugovanjima prednjače stanovnici Gornjeg Matejevca koji su u aprilu dugovali više od 63 miliona dinara, Mramorčani su tada dugovali 20 miliona, a meštani Sečanice 14 miliona dinara.

Današnja odluka, kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, podrazumeva i to da će stanovnici pomenutih sela preuzeti obavezu da redovno izmiruju svoja dugovanja ubuduće.

Ove izmene su usvojene i na Gradskom veću, a trebalo bi da stupe na snagu nakon usvajanja i na Skupštini Grada.


javna cesma Jeftinija voda za javne česme, foto: JKP "Naisus"Jeftinije za javne česme

Dok su pojedina niška sela suočena sa poskupljenjem, niške opštine će ubuduće plaćati jeftiniju vodu za javne česme na njihovoj teritoriji.

Cena po metru kubnom je umanjena za 30 odsto, pa će umesto dosadašnjih 66,84 dinara metar kubni vode na javnoj česmi koštati isto kao i onaj u domaćinstvu 44,58 dinara sa PDV-om.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pre lud nego zbunjen

    07:46 // 30. 8. 2014.

    A imaju li ti korisnici građevinsku dozvolu? Ako nemaju onda je to kršenje zakona, a za to se ide u zatvor. Onaj ko je to odobrio, naravno. A ko je to?

  • Sve,sve,sve!!!

    01:16 // 30. 8. 2014.

    Selima ukinuti sve.Malo ih je ostalo i treba ih izbrisati sa karte.Neka dodju u grad i nek ne jedu ,a vodu nikako da piju.

  • Slobodan Mitrovic

    21:22 // 29. 8. 2014.

    stanovnici sela oduvek plaćaju skuplju vodu od stanovnika u gradu. dok u gradskoj zoni vodovod održava vodu do vodomera korisnika u selima samo do zajedničkog a sve posle je na teret sela

    • ****

      07:00 // 30. 8. 2014.

      Vi u selima imate kontrolne vodomere,a ne samostalne. To ste hteli, pa ste tako I glasali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: