Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 1. 9. 2017.

| Ekonomija

Skupština potvrdila promenu odluke o višku zaposlenih u javnom sektoru

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sednica so prokuplje 1
Novi trošak novca građana za ponovnu promenu već propisane odluke; foto: Lj.M.

Na današnjoj vanrednoj sednici prokupačke Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda, usvojena je najnovija odluka Opštinskog veća po kojoj će iz sistema lokalne samouprave, umesto ranije odluke od 90, otkaz u naredna 2 meseca dobiti 67 radnika na neodređeno.

I dok opozicija smatra da do vanredne sednice i troška od najmanje 100.000 dinara novca građana za njeno održavanje nije moralo doći da je vlast saslušala njihove primedbe i sugestije, predsednik Opštine Aleksandar Simonović naglašava da je odluka promenjena u interesu radnika i da je doneta nakon konsultacija u nadležnom ministarstvu.

Želeli smo da pomognemo i izađemo u susret radnicima, odnosno da smanjimo broj onih koji će dobiti otkaz. Ovim smo pokazali da smo odgovorna vlast – rekao je Simonović.

Sa druge strane, opozicija tvrdi da je prvobitna odluka promenjena pod pritiskom sindikata i radnika, te da su oni odluku da se otpusti 67 radnika dobili od nadležnog Ministarstva za državnu uparavu i lokalnu samoupravu mnogo ranije, ali da je neko hteo da zaradi političke poene, pokušavajući da istera 23 radnika više od propisanog.

Razumela bih da su broj koji je propisalo ministarstvo o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave, a to je 735 radnika za ovu godinu, uspeli da smanje bar za jednog radnika, ako ne više. Ovako, dogovarali su se za nešto što je već dogovoreno, a ne isključujem ni mogućnost da su hteli da na mestu tih radnika uposle svoje ljude - rekla je šef Odborničke grupe DS-a Gordana Kostić.

Inače, nezadovoljstvo sindikata i radnika zaposlenih u sistemu prokupačke lokalne samouprave izazvala je upravo prvobitna odluka Opštinskog veća koju je usvojila i Skupština pre nešto više od mesec dana da se, umesto 67, otpusti 90 radnika na neodređeno vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: