Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 29. 6. 2020.

| Ekonomija

Slobodna zona Pirot dobila novog direktora

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
slobodna zona
Zona dobila novog direktora; foto: Lj. F.

Aktuelni generalni direktor državne kompranije Tigar A.D. Vladimir Ilić imenovan je za novog direktora Slobodne zone Pirot, nakon što je dosadašnjem direktoru Draganu Kostiću istekao mandat.

Ilić je u protekle dve i po godine bio član i predsednik Nadzornog odbora Slobodne zone Pirot, pa kaže da je bio u toku sa poslovanjem Slobodne zone i učestvovao u donošenju odluka.

Nova funkcija neće biti opterećenje za njega, kaže Ilić, a ni direktorsko mesto u Tigru po njegovim rečima neće uticati na rukovođenje Slobodnom zonom.

Za mene lično ova funkcija predstavlja izazov, ali i veliku odgovornost, pre svega da bi se nastavilo uspešno poslovanje zone, ali i da bi poslovanje dodatno unapredili. Biti na čelu Zone jeste dodatno opterećenje, ali sam odgovorno i profesionalno pristupio i novoj funkciji. Veće je opterećenje to jer se u ovom momentu beleže negativni efekti na poslovanje, uzrokovani korona virusom, i u Zoni kao i u celom svetu - kaže Ilić.

On očekuje da se do kraja godine situacija popravi i da se kraj 2020. godine dočeka sa pozitivnim rezultatom i nada se da će njegova stručnost i iskustvo u upravljanju krizama tome doprineti.

ilić Član Vulinovog Pokreta socijalista; foto: Tigar.rs

Prioriteti u poslovanju u narednom peridou odnose se, prema njegovim rečima, na izgradnju intermodalnog terminala, koji će kombinovati drumski i železnički saobraćaj, a koji će znatno podići transportne kapacitete zone.

Ideja je da se ponude servisi u oblasti logistike, transporta i carinskog zastupanja po najpovoljnijim uslovima koji će omogućiti kompanijama u zoni da bolje i efikasnije posluju. U tom smislu kao prioritet se nameće organizacija i bolji transport ogromne količine robe u Slobodnoj zoni u Pirotu. Jedan od prioriteta je i dodatno proširenje Slobodne Zone Pirot. Ove nedelje Zonu će posetiti predstavnici nadležnog Ministrstva finansija sa kojima ćemo dogovarati dalje pravce razvoja - kaže Ilić.

Drugih promena u menadžmentu nema.

Podsetimo, Slobodna zona Pirot počela je sa radom aprila 1998. godine, a većinski vlasnik sa preko 60 % akcija je kompanija Tigar A. D. Udeo u vlasništvu ima i Grad Pirot, kao i mali akcionari.

Biografija

Vladimir Ilić je diplomirani pravnik, a na funkciju generalnog direktora kompanije Tigar A.D. imenovan je odlukom Nadzornog odbora 8. avgusta 2017. godine.

Kako stoji u njegovoj biografiji obavljao je funkciju Državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja i aktivno je učestvovao u radu u radnim grupama pri resornom ministarstvu u delu donošenja novih Zakona.

Tri godine je obavljao dužnost direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu nakon destogodišnjeg radnog iskustva na mestu pravnika. 

Član je Pokreta socijalista, a od marta meseca ove godine je predsednik Gradskog odbora u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jova cvijin

    22:04 // 2. 7. 2020.

    Stručnost i iskustvo u upravljanju krizama.
    Tako li se sada zove pljačka?

  • Nele Vidakovic

    07:26 // 30. 6. 2020.

    Pa oteraše Dr.Dragana Kostića čoveka koji je napravio zonu i izdigao na nivo svetski poznate firme!
    Pa ovog doveo partijski drug Dragan Todorovič a ovaj ga oterao posle dva meseca.
    A Dragan Kostič mu poverovao i vodio svuda po svetu i ovaj ga sada smenio.
    Pa taj iisti smenio u Beogradu poznatog profesora Nebojsu Petrovića sa mesta predsednika ps grada beograda.
    A kad i gde bese zavrsio fakult

  • Milan Nikolic

    23:10 // 29. 6. 2020.

    Strasno,samo napredno.Unistavate Pirot.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: