Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 4. 12. 2020.

| Ekonomija

Smanjen budžet Bele Palanke za narednu godinu, predsednik Opštine ponavlja obećanja iz 2019. godine

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
palanka
Nova godina - ista obećanja; foto: Lj. F.

Belopalanačko Opštinsko veće predložilo je odbornicima na usvajanje budžet za narednu, 2021. godinu, po kojem je on za oko 50 miliona manji u odnosu na ovogodišnji. Predsednik opštine Goran Miljković poručio je na sednici Veća da je budžet planiran na način kako bi se održalo normalno funkcionisanje svih korisnika, a pobrojao je i najbitnije planirane projekte. Završetak istih projekata najavio je i prošle godine obrazlažući budžet za 2020. godinu.

Prema odluci Opštinskog veća za koju se očekuje da je usvoji Skupština, budžet za narednu godinu iznosiće nešto preko 719 miliona dinara, dok je ovogodišnji bio 771 milion dinara.

Miljković je ocenio da je 2020. godina bila teška zbog epidemiološke situacije, ali da je vlast uspela da održi normalan nivo rada svih indirektnih i direktnih korisnika budžeta. Ipak, da su plate u javnim preduzećima tokom 2020. godine u Beloj Palanci neredovne i da se sa njima kasni mesecima, žalili su se radnici Opštinske uprave, Predškolske ustanove, Ustanove za sport i Komunalnog preduzeća Komnis.

I budžet za 2021. godinu smo planirali tako da uspemo da održimo normalno funkcionisanje svih korisnika budžeta. Izdvojili smo i sredstva za troškove potrebne za borbu protiv pandemije, ali smo planirali i realizaciju brojnih kapitalnih projekata na teritoriji naše opštine - rekao je predsednik Opštine Bela Palanka.

On je dodao da je 90% infrastrukturnih projekata realizovano u ovoj godini, međutim većinu projekata koje najavljuje za narednu godinu, pre godinu dana je najavio za 2020. godinu - rekonstrukcija vodovodne mreže, Doma zdravlja i ambulanti, vodozahvata na Vrelu i izgradnja kulturno-edukativnog centra na Vrelu.

Ono što je najbitnije i sa čim će se krenuti u realizaciju u 2021.godini je projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Beloj Palanci u vrednosti od 234 miliona dinara. Izvršićemo i rekonstrukciju vodozahvata na Vrelu. Drugi projekat koji ćemo realizovati je rekonstrukcija Doma zdravlja, a vrednost projekta je 120 miliona dinara. Takođe nas očekuje i rekonstrukcija 11 seoskih ambulanata - opet obećava Miljković.

Neka obećanja su i nova - zamena javne rasvete u Beloj Palanci i svim selima čija je vrednost projekta je oko 80 miliona dinara, a Miljković obećava i završetak projektne dokumentacije za rekonstrukciju tribina na fudbalskom stadionu i izgradnju muzeja koji će biti posvećen Rajku Mitiću.

Očekuju se i završetak dokumentacija za izgradnju kanalizacione mreže u Crvenoj Reci, Moklišu i naselju Dolac, kao i projekat rekonstrukcije vodovne mreže u mesnim zajednicama Moklište i Sinjac.

Opština radi na izradi projekta izgradnje stanova za mlade bračne parova, kao i na izgradnji stanova za socijalno-ugrožene porodice. I dalje će se ulagati u poljoprivredu i poljoprivrednici će dobijati subvencije od strane Opštine - rekao je Miljković.

Opet je ponovio i otkup zemljišta u industrijskim zonama radi dovođenja investitora, ali i radi izgradnje fabrike od strane kompanije TGRS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    23:41 // 4. 12. 2020.

    Svako obraćanje je jedna te ista priča. Planovi uvek postoje, ali oni ne sadrže prioritete građana. Nije nam bitno da imamo hotel, spa ili šta već na Vrelu. Ljudi nemaju od čega da žive, rade za bedne plate u fabrikama, kasni se sa platama i deca ne primaju svoje stipendije mesecima. Ne znam gde odlazi sav taj novac, moraće neko dublje da se pozabavi tim stvarima.

  • ђура

    16:27 // 4. 12. 2020.

    Председник понављач иако је прешао из ДС-а у СНС .

  • niški

    14:33 // 4. 12. 2020.

    Napre DNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: