Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 15. 12. 2011.

| Ekonomija

Smenjen direktor Elektronske industrije Niš

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
miodrag-stamenkovic2
Miodrag Stamenković; arhivska fotografija; foto: Istinomer

Upravni odbor Ei korporacije smenio je danas generalnog direktora Miodraga Stamenkovića i za VD Direktora imenovao Božidara Petrovića, potvrđeno je Južnim vestima.

Odluka o smeni usledila je nakon što su prezentovani izveštaji posebne komisije koju je nedavno formirao Upravni odbor, kao i izveštaja Finansijske službe.

Upravni odbor je zaključio da  je od maja 2008. do novembra 2011. godine, "bez stvarne potrebe i razloga, izvršen utrošak enormno velikih novčanih sredstava i to za svrhe, koji nisu u direktnoj funkciji procesa restrukturiranja–oživljavanja proizvodnje i stavljanja u funkciju raspoloživih kapaciteta u Ei-Niš.

Ovde su posebno istaknuti troškovi dnevnica i službenih putovanja, troškovi prevoza i troškovi reprezentacije, ali nije naveden njihov iznos. 

- Upravni odbor smatra da je opisanim ponašanjem generalni direktor iskazao nedopustivo nedomaćinski odnos prema novčanim sredstvima svih poreskih obveznika dobijenim Korporaciji iz Budžeta Republike Srbije, a ne zarađenih sopstvenim radom, proizvodnjom, te da on više ne može uživati poverenje Upravnog odbora da i nadalje obavlja dužnost generalnog direktora - konstatovano je na sednici UO.

Na istoj sednici za vršioca dužnosti direktora postavljen je Božidar Petrović, dosadašnji pomoćnik Generalnog direktora za poslove logistike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ISUS HRIST

    19:33 // 12. 1. 2012.

    smenjujete pione, a "sahisti" sede u vladi i politickim strankama i "navode vodu na svoj mlin"..............treba ukinuti sve politicke stranke i napraviti glasanje, pojedinacno za svako mesto u skupstini, a posebno u vladi. SAMO TAKO CE SVAKO MOCI DA SNOSI ODGOVORNOST ZA SVOJA ZLODELA(kada iza njega ne stoji stranka, nego MORAL I STRUCNOST)......AMIN

  • Bozidar Petrović-Boza OLUJA

    15:42 // 27. 12. 2011.

    OLUJA je bljesnula u Ei Niš-šta to beše licni dohodak?

  • Milan Ilic

    19:58 // 21. 12. 2011.

    Jednim udarcem su ubijene sve muve.
    Subvencije ne stizu vise u EI, sto je prava prilika za svakog direktora da pokaze svoje sposobnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: