Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 12. 1. 2023.

| Ekonomija

Softver, aplikacije, e-matičar i e-pismonoša za Leskovčane, posao plaćen skoro 180.000 evra

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Leskovac
Android aplikacija Grada Leskovca dostupna na platformi Google play; foto: M. M.

Za izradu sajta Grada Leskovca i njegovo održavanje, koji će imati i svoju aplikaciju za android uređaje, kao i za izradu veb-aplikacije preko koje će se onlajn podnosti zahtevi za izdavanje izvoda i uverenja iz matičnih knjiga, iz leskovačkog budžeta plaćeno je skoro 9 miliona dinara. Implementacija softverske platforme za upravljanje elektronskim dokumentima građane će dodatno koštati 12 miliona dinara. Iz Gradske uprave poručuju da će tako biti poboljšana saradnja i komunikacija sa građanima, ali i unapređeno funkcionisanje uprave.

Na tenderu su posao vredan skoro 21 milion dinara dobile beogradske firme Inception i ASR, koje će imati zadatak da osim novog softvera, za već postojeći gradski sajt, izrade i onlajn platforme eMatičar i ePismenoša, dok će po prvi građanima biti dostupna i android aplikacija.

U pitanju je softver za novu informativnu, modernu, jednostavnu i efikasnu veb prezentaciju Grada Leskovca. Takođe, sada je tu i eMatičar, portal sa kog se može direktno popuniti i proslediti obrazac zahteva za izdavanje izvoda i uverenja iz matičih knjiga i knjiga državljana, kao i jedinstvena platforma ePismonoša koja će omogućiti kvalifikovanu elektronsku dostavu dokumentacije unutar Gradske uprave, kao i u komunikaciji Gradske uprave sa građanima i privredom - navodi sa na sajtu Grada.

Osim novina vezanih za gradski sajt, koje će Leskovčane koštati skoro 9 miliona dinara, oni će implementaciju softverske platforme za upravljanje elektronskim dokumentima platiti dodatnih 12 miliona dinara, a koja bi trebalo da omogući prijem i slanje elektronskih faktura.

Postavka modula za prijem i slanje elektronskih faktura u svemu prema tehničkim zahtevima za imeplementaciju softverskog rešenja za izradu, slanje i prijem elektronskih računa koji čine sastavni deo tenderske dokumentacije. Implementacija platforme za kvalifikovanu elektronsku dostavu u skladu sa tehničkim zahtevima koji omogućavaju kvalifikovanu elektronsku dostavu pošiljki direktno iz sistema u skladu sa opisom obaveza ponuđača za implementaciju koje čine sastavni deo tenderske dokumentacije - stoji u dokumentaciji.

Podsetimo, Leskovac od 2016. godine ima jedinstvenu Gradsku upravu sa načelnikom na čelu, a, kako je tada objašnjeno, sve sa ciljem da se na godišnjem nivou uštedi oko 10 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: