Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 1. 12. 2020.

| Ekonomija

Sotirovski: Dajmo šansu “Gorici”, a naš krajnji cilj je njeno pripajanje “Mediani”

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
gorica
Da li je ovo "Gorici" poslednja šansa?; foto: printscreen

Javno komunalno preduzeće Gorica je ponovo dokapitalizovano, a vraćen mu je i posao održavanja zelenila na groblju. Dok odbronici opozicije, na sednici Skupštine koja traje već drugi dan, negoduju i predlažu pripajanje JKP Mediana, gradonačelnica Dragana Sotirovski je rekla da je plan da preduzeće stane na noge, a da se u narednom periodu pripoji Mediani.

NIški odbornici su juče na otvaranju sednice došli sa 4, do 38 tačaka dnevnog redi i nisu stigli sve da usvoje do kraja dana.

Sednica je zato nastavljena, a na dnevnom redu je, između ostalog, bila i JKP Gorica kojoj je vraćeno održavanje zelenila na groblju, što je do sada radio privatnik.

Opozicija je, kao i juče kada se govorilo o dokapitalizaciji preduzeća, govorila o svim finansijskim problemima u kojem se Gorica već godinama nalazi, o potencijalnom stranačkom zapošljavanju koje se nastavlja i nakon što je SPAS preuzeo političku odgovornost za ovo preduzeće.

Mislim da je najbolje da se Gorica pripoji Mediani, jer ovakvo stanje je neodrživo. Možda vi iz vlasti imate detaljnije ekonomske analize, nama odbornicima nisu dostavljene. Ne znam da li znate, gradonačelnice, ali u preduzeću je već bilo novih zapošljavanja i to nekih koji možda i ovde sede među nama i čak su predsednici odborničkih grupa - rekao je Milan Krstić iz Ruske stranke.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pozvala je odbornike da podrže odluku kojom se Gorici ustupa održavanje zelenila, uz napomenu da je kratkoročni plan vladajuće većine koja vodi grad, da preduzeće stane na noge. dragana sotirovski, gradonacelnica Nisa, otvaranje lamele laboratorije ET Nis, 24 novembar 2020, foto JV, Vanja Keser Sotirovski rekla da je krajnji cilj vraćanje "Mediani"; foto: JV / Vanja Keser

Pokušavamo na sve moguće načine da njima pomognemo da rade. Najpre, ovom odlukom današnjom, da zelenilo vratimo Gorici kako bi ona prihodovala od toga. Na kraju krajeva da bi građani bili zadovoljni. Dajmo šansu Gorici da na taj način funkcioniše, pa ćemo da vidimo. Trajno neko rešenje jeste da se vrati Mediani, da ti ljudi ne izgube posao, a da bude funkcionalno za građane i gradsku kasu - kaže Sotirovski.

Rekla je da se radi i na rešavanju divljih grobalja i da bi to u narednom periodu mogao da bude dodatni prihod za ovo javno preduzeće.

Vi znate da, sem Novog groblja i groblja u Niškoj Banji, nijedno drugo groblje nije uvedeno u sistem. I ti prihodi sutradan, od tih grobnih mesta, na tim pozicijama će takođe ući u Goricu - rekla je Sotirovski.

Izrečene sumnje na partijsko zapošljavanje nije komentarisala, već je sve koji imaju neka saznanja uputila na nadležne institucije.

Ako znate i imate saznanja bilo kakva u vezi sa tim i ne samo u tom preduzeću nego bilo kom drugom Vi lepo nadležnim organima podnesite sve što mislite da treba. Ja neću da se bavim istragom, mogu da podnesem i ja određene prijave kada znam i budem sigurna u nešto - zaključila je gradonačelnica.

Podsetimo, odbornici su juče usvojili odluku da dokapitalizuju Goricu sa 108 miliona dinara, što je samo još jedna u nizu finansijskih pomoći koje su poslednjih godina upućene ovom preduzeću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    13:08 // 2. 12. 2020.

    Problem Gorice je struktura radne snage gde ima 20% radnika i 80% administrativaca. Jedino resenje je proglasiti stecaj preduzeca GORICA, otpustiti sve radnike i formirati novo preduzece gde ce 20% pravih radnika iz Gorice ponovo zaposliti, a administrativci ne. Prikljucenje Gorice MEDIJANI je stavljanje tereta Medijani na ledja, zbog kojeg i ovo preduzece moze zapasti u teskoce.

    • Nije tačno!

      16:22 // 2. 12. 2020.

      Apsolutno nije tačno ovo što je napisano! Gorica je jedno od retkih gradskih preduzeća u kome je odnos administracije i proizvodnih radnika 20 :80 %!

    • Zvezdana

      23:24 // 2. 12. 2020.

      Evo prilike da se slika Dale i ponavlja praznu priču, kao i obično. Narod hoće da čuje znanje i autoritet - batalite političku šminku !

  • Dr

    06:39 // 2. 12. 2020.

    Ti gđo da uvatiš mikrofon i na kameru, to jedino sto kolko tolko umes da radis

  • nikola stamenkovic

    22:48 // 1. 12. 2020.

    Ma kako se toga niko nije setio,pa pre par godina je odvojili isprimali njihove strucne kadrove upropastili firmu napravili dugove i onda pripoj medij

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: