Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:24, 13. 9. 2023.

| Ekonomija

Sotirovski najavila izgradnju novog i rekonstrukciju dva mosta u Nišu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Vrežinski most
Sotirovski o velikim investicijama koji se tiču mostova; Foto: JV

Novi most koji, kako kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, planiraju za narednu godinu bi trebalo da poveže dve industrijske zone u Nišu - kod KP doma i drugu kod Popovca i time rastereti saobraćaj kroz centar grada. Osim gradnje novog mosta, najavila je i da će konačno biti rekonstruisan onaj u Medoševcu koji je propao, kao i da će Vrežinski most koji je 4 godine zatvoren takođe biti rekonstruisan za oko 300 miliona dinara.

Kao jednu od novih, velikih investicija u Nišu koje se tiču vodotokova, gradonačelnica Dragana Sotirovski je juče na Belamiju najavila izgradnju novog mosta, kao i rekonstrukciju postojećih koji su zatvoreni ili su u jako lošem stanju. Dragana Sotirovski Dve rekonstrukcije mostova i izgradnja novog je u planu, rekla na Belamiju; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Novi most bi trebalo da povezuje dve industrijske zone, jednu kod Metroa, odnosno kod KP doma i industrijsku zonu kod ranžirne stanice Železnice u Popovcu, gde se nalazi takođe veliki domaći investitor koji posluje. I taj most bi itekako uspeo da rastereti saobraćaj kroz centar grada, jer bi deo saobraćaja išao preko samog mosta - rekla je gradonačelnica.

Iako je zasada novi most samo "možda" u planu, kako je rekla Sotirovski, takođe je najavila da počinju izradu planova i potrebne dokumentacije.

U smislu trase tih saobraćajnica, izgleda samog mosta, eksproprijaciji zemljišta i to je vrlo važan posao koji neće moći da se završi odmah sutra, ali neko nekada mora da ga započne - pojasnila je. most medoševac Medoševački most mora da se rekonstruiše, smatra i gradonačelnica; foto: JV/Sonja Vidojković

Takođe je najavila i rekonstrukciju dva važna niška mosta, a pre svega onog u Medoševcu, za koji Nišlije kažu da je urušen, što i jeste, kako ocenjuje Sotirovski, a pre svega zbog teških kamiona koji preko njega prolaze zbog investitora koji posluje u blizini, kao i autobusa, što je otežavajuća okolnost po pitanju bezbednosti.

Vrežinski most koji je već 4 godine zatvoren za saobraćaj, a za koji je ranije davala oprečne izjave - da će biti srušen i novi neće biti izgrađen, a potom da ipak hoće ali samo za pešake, pa na kraju da će graditi novi, ali ne i za koga, sada kaže da će biti rekonstruisan. Vrežinski most Vrežinski most 4 godine zatvoren, gradonačelnica kaže da će biti rekonstruisan; foto: čitalac

Moram da kažem da smo i dalje na različitim stranama sa Srbijavodama koji zagovaraju da taj most srušimo zbog visokih voda i zbog njegovog oštećenja, dok mi potpomognuti sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta zagovaramo da taj most ipak rekonstruišemo. Važno je da dobijemo sve neophodne dozvole od Srbijavode već naredne nedelje i da pristupimo izradi svih neophodnih projekata - objasnila je gradonačelnica.

Koliko će para biti potrebno za to, kaže verovatno oko 300 miliona dinara, kao i da će taj novac verovatno planirati kroz budžet za narednu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lordan

    16:05 // 14. 9. 2023.

    Od ovoga nema ništa,prazne priče pred izbore,pa oni Somborski bulevar gde je sve čisto i ravno 10 godina ne završavaju,još će da prave mostove.Ajde...

  • Bespotrebno

    08:23 // 14. 9. 2023.

    Apsolutno bespotrebno ulupavanje 300 mil.u Vrezindki most koji ce sluziti 20 vikendasa.Bolje je tsj novac uloziti u jedno obdaniste, atmosv.kanalizac.

    • Mile banderaš

      11:51 // 14. 9. 2023.

      Kakva bre 20 vikendasa jel ti dobro?Znas li ti uopšte gde je taj most i koliko iznad njega ljudi živi do izlaza na Knajzevacku?Ako je za 20 vikendasa za kog je bio pre 40 godina?Za babu mi?

    • Prosvetitelj

      12:03 // 14. 9. 2023.

      Vi bespotrebno ulupavate karaktere u ovaj javni prostor. Vrezinski most izgradjen jos pre 50 godina znaci bio je potreban jos tada!Sada samo uz most zivi preko 25oro dece koja gravitiraju prema Duvanistu u skole i obdanista i cela Vrezina ga koristi u tom pravcu, iz Duvanista i celog grada prelaze preko njega ka Vrezini, bazenu.Prosetajte i videcete i sami.Nije sramota neznati sramota je nenauciti

    • Steva n

      12:20 // 14. 9. 2023.

      @Bespotrebno-- sram te bilo.

    • Nišlija 1

      14:01 // 14. 9. 2023.

      60 godina idem prko mosta i prethodnog drvenog , zadnje 5 godine sam upozoravao nadležne da će se urušiti zbog sužavanja korita Nišave da će doći do ispiranja stubova niko se nije udostojio ni da pogleda.
      Svako jutro čekam na semaforu dva do tri puta da prođem na zeleno od kada je zatvoren za saobraćaj.

  • Alex

    07:48 // 14. 9. 2023.

    To je u redu ali da radi kvalifikovana i proverena firma. Mostovi su u pitanju a ne popločavanje šetališta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: