Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:06, 29. 2. 2016.

Spasavanjem jednog Grad upropaštava druga preduzeća

800x600-gorica1 JKP "Gorica" sa sobom vuče i druge; foto: JV arhiva

Zbog pozajmice niškom JKP “Gorica” od 12,6 miliona dinara, “Objedinjena naplata” mora da uzme kredit za tekuće potrebe, a “Parking servis” je zbog slične pozajmice zatražio novac od kolega iz Kragujevca. U Gradskom veću kažu da oni nisu krivi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Joca Amsterdam

    09:47 // 29. 2. 2016.

    Četiri konja debela prešla preko begeja. :)

  • nn

    10:15 // 29. 2. 2016.

    A u sta to objedinjena naplata i parking servis ulazu pa su im neophodni krediti i pomoc za, kako kazu, tekuce potrebe?

    • kako u šta ulažu?!

      11:45 // 29. 2. 2016.

      Kao i sva gradska preduzeća ulažu u nepotrebnu administraciju, vozače, kafe kuvcarice i higijeničare. JP "Objedinjena naplata" je nepotrebno, jer bi sama javna preduzeća efikasnije naplaćivala svoje usluge. Nepotrebna je i većina gradskih javnih preduzeća, ali to ni jedan političar ne bi smeo da izgovori i zakatanči, jer bi ste ga rastrgli.

    • Afrodita Karambolo

      15:52 // 29. 2. 2016.

      ne znam sta imate protiv parking servisa, to je super firma znam tamo coveka jednog licno, nego use i u svoje kljuse!

    • Ja imam resenje

      20:24 // 29. 2. 2016.

      UKINUTI Parking servis i objedinjenu naplatu i nece biti problema!

  • janja

    10:18 // 29. 2. 2016.

    Ima li u Nisu javnog pravopranioca, tuzilastvo, policiji ili su oni dovoljni sami sebi. Da li su svesni da ovo bezvlasce i javsluk nece vecito trajati i da cemo svi kad tad snositi posledice. Imaju li moralne, profesionalnje i ljudske odgovornosti prema sebi, svojoj porodicu, poslu , narodu?!

    • pojedini tužioci

      11:48 // 29. 2. 2016.

      sede u "čitaonici" Doma vojske, "listaju" literaturu

    • a tek pravobranioci

      13:05 // 29. 2. 2016.

      ko ih ne zna, jednom sudija reko mislio sam da smo kolege

  • krojf

    10:30 // 29. 2. 2016.

    Uništili su sve čega se dotaknu. A kada se radi o Gorici bilo bi dobro da je dubioza samo ovih 70 miliona. Pitajte Toplanu, zašto im je Gorica pre pet dana tražila jemstvo-pa za 65 miliona koje duguje AIK banci. ČABAR

  • Prcko

    10:54 // 29. 2. 2016.

    Eheeej!? Parking servis uzima kredit!!! Nemaju pare!!! Koje uopste oni troskove imaju - da belom farbom obeleze mesto za parkiranje i da od njega drpaju pare u dzep nit orali nit kopali... Da nisu mozda poceli da investiraju u nesto npr. podzemne garaze pa im treba kredit? Kakvi nesposobnjakovici i treba da propadnu...

    • zoza

      11:51 // 29. 2. 2016.

      a žuta koja je 2846 puta skuplja od bele
      a izbori a predizborne kampanje zar mislite da to malo košta

  • Milisav

    11:24 // 29. 2. 2016.

    Zato u cetvrtak u 17:00h, svi na ulice. Okupljanje u parku Sv. Sava, pa u setnju. Bez stranackih zastava i drugih obelezja. Gradjanski protest, protiv nesposobne vlasti i nesposobne opozicije. Trazimo momentalnu smenu vlasti i visoke kazne za sve koji su doprineli da grad dogura do ovde.

    • theLab

      19:51 // 1. 3. 2016.

      podržavam protest, ali u ovom slučaju, maaaaaalo bih sačekao, neka ih, nek propadne parking servis, nek se uruši pa onda da se smejemo :)

  • Dosta je bilo - Niš

    11:32 // 29. 2. 2016.

    Bahatost i javašluk. I tako godinama, jer izgleda da drugačije i ne umeju.

    Treba uvesti red u preudzeća koja su preostala. U Objedinjenoj naplati i Parking servisu treba ukinuti partijsko zapošljavanje, otpustiti partijski višak i uvesti transparentnost - sve ugovore okačiti na veb-sajtove. Samo tako je moguće obezbediti normalan rad preduzeća i kvalitetnu uslugu Nišlijama.

    • Alex

      12:45 // 29. 2. 2016.

      Licemerno je pricati o partijskim zaposlenima, a ne spomenuti porodicno zaposljavanje. Zasto je moralnije da se zaposljavaju clanovi porodice radnika, nego partijski aktivisti? Ako cemo posteno, onda konkurs za SVE!

    • Babino Šugavo

      13:09 // 29. 2. 2016.

      Nišlijama ne treba kvalitetna usluga naplate parkinga, treba nam besplatan parking. I ne treba ukinuti partijsko zapošljavanje nego ceo Parking servis a radnike poslati da proizvode nešto, bilo šta što može da se izveze. To se najlakše postiže radom na njivi.

    • Dosta je bilo - Niš

      13:15 // 29. 2. 2016.

      @Alex
      Nismo naglasili, ali naravno da se pored partijskog zapošljavanja protivimo i nepotizmu, a i kronizmu (imenovanje na ili dodeljivanje istaknutih položaja prijateljima).

      Ovo su sve pojave koje ozbiljno narušavaju funkcionisanje institucija naše zemlje. Zbog toga ostaje nejasno kako nijedna druga partija ne vidi ovo kao ozbiljan problem.

    • ARIF

      13:33 // 29. 2. 2016.

      Sva izmisljena preduzeca treba zatvoriti a ne otpustati neke ljude. Koja korist od parking servis i objedinjena naplata za gradjane? Treba preduzeca kao ranije da se izradjuje nesto a ne kazne da izradjuju.

  • Ciceron Zaplanjsky

    11:45 // 29. 2. 2016.

    Ljubu, uspešnog privrednika za direktora "Gorice", jer ima grandiozno rukovodno iskustvo tako da bi mu to bilo 12.(ili 13.radno mesto?)i rezultati ne bi izostali.A Nešu Gusku za gradonačelnika, osvedočenog virtuoza za tendere.Međusobnom menadžerskom komunikacijom, Guska sa nivoa Grada, Ljuba sa nivoa javnog preduzeća i kao iskusan pravnik-sigurno bi spasili ovo javno preduzeće od propasti.Dabome.

  • slikar

    12:06 // 29. 2. 2016.

    Da se priznati strucnjak GUSKA postavi za direktora svih javnih preduzeca u Nisu. Da ih strucno sredi kao tender za javni prevoz.

  • Maca

    12:27 // 29. 2. 2016.

    Nesposobni direktori i rukovodioci u Javnim preduzecima i oni prethodni kao i ovi sada dovedose firme do propasti a ljude koji zive od svog rada, dotle danemaju za goli zivot.Da vas je sramota jer je grad Nis kao osnivac javnih preduzeca zaduzen za postavljanje rukovodioca koji za Nis ne mare jer i nisu rodjeni u Nisu i ne vole ovaj grad kao mi , na zalost.

  • AntiPA

    12:46 // 29. 2. 2016.

    Problem sa SNS ljudima u Nisu jeste sto ni oni sami ne znaju sta ce izaci iz njihovih usta kada ih otvore. Na tome i baziraju svoj program partije za Nis i, sto je najtuznije, dobice te izbore. Ljuba (na)prednjaci u ovom zamesateljstvu - sto pokazuje i njegova izjava (posto se danas lazi zovu izjavama) o gradskom vecu.

  • Ljakse

    12:48 // 29. 2. 2016.

    Za svo stanje u Goricu kriv je Mile Ilic kuj i drzi tog nesposobnog direktora.

  • jelena

    13:23 // 29. 2. 2016.

    U Gradskom veću kažu da oni nisu krivi.
    A ko je !??
    Dragi sugrađani potrebno je misliti o tome onda kada budemo izlazili na izbore.

  • Dzoni

    13:29 // 29. 2. 2016.

    Meni ovo pozajmljivanje para toliko jadno deluje da nemam reči. Postali smo jedna najobičnija selendra (čak ne ni palanka), ovo više nije grad, ovo je bruka i sramota! Ja se i dalje samo pitam, do kada će ovako?

  • Dexter

    13:29 // 29. 2. 2016.

    Bojim se da je ovaj SNS toliko razorio grad za 4 godine da ce se posledice osecati bar jos 40. Ne samo da su pojeli supstancu koju su zatekli, dugovi u koje su nas uvalili postaju nenaplativi. To znaci bankrot, dakle talas otpustanja, dakle jos nekoliko hiljada ljudi na rubu opstanka. Za mnoge, ovi izbori postaju bukvalno poslednja sansa da se prezivi!

    • Nenad

      14:19 // 29. 2. 2016.

      Sumnjam da će se izborima bilo šta promeniti. Doći će neki novi (koji su već bili tu) i biće hajka na SNS, onako nekoliko dana, a onda ona stara: gde ja stadoh, ti produži. I onda će ti novi da krenu po dobro oprobanom receptu da rade sve što i ovi, tj. da ih baš briga za Nišlije, nego stranačko udomljavanje. I mi ćemo onda opet ovde na internet da kukamo i pričamo kako su ti izbori jedini spas

    • Dexter

      15:24 // 29. 2. 2016.

      @Nenad
      Razložna briga koju svi delimo. Ipak, valjda nismo toliko naivni da očekujemo političara-mesiju, bez greha i poroka, da nas spasi? Spasiće nas samo jake institucije, među kojima jake i demokratične stranke, koje same vrše odabir najboljih kandidata za državne funkcije. U te institucije građani moraju godinama strpljivo ulagati: glasanjem za njih kad rade dobro i protiv njih kad zabrljaju.

  • Kalča

    13:55 // 29. 2. 2016.

    Na ulicu 3. marta u 17:00. Park sv. Sava. Pa, šetnjom do gradske kuće - legla kriminala i primitivizma. Vanredni izbori pod kontrolom građana, a ne propalih i korumpiranih partija (važi za sve partije).

  • Neobjedinjena naplata

    14:38 // 29. 2. 2016.

    Objedinjena naplata, a ne trude se da preuzmu naplatu zajednicke potrosnje struje u zgradama, kao Infostan u Beogradu ili Informatika Novi Sad.

  • žika

    16:31 // 29. 2. 2016.

    Izgleda da su napravili grobarsko preduzeće da bi mogli da konačno sahrane sve ostalo

  • rada

    22:36 // 29. 2. 2016.

    To se kaže,dok jednom ne smrkne,drugom ne svane

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: