Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 22. 9. 2014.

| Ekonomija

Spasić: Vlast ukrala pare radnika EI

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Radiša Spasić

150 miliona dinara iz fonda Elektronske industrije, kojima je mogao da bude isplaćen deo zaostalih zarada radnicima ove firme, neko je "ukrao", tvrdi bivši šef pregovaračkog tima na nivou grada Radiša Spasić.

Spasić, koji je nekadašnji radnik EI, kaže da "osnovano sumnja" da je gradonačelnik Niša Zoran Perišić, zajedno sa tadašnjim sekretarom u Ministarstvu finansija i privrede Ivicom Kojićem, "učestvovao u krađi para" iz ovog fonda.

Mi već imamo fond od 152  miliona koji i u završnom računu EI za 2012. postoji kao stavka. Predložio sam da se od tih para nama isplati prva rata. Na taj moj predlog, Ljuba Slavković (zamenik gradonačelnika Niša) je izjavio: “Rašo, ja se plašim da tih para više nema”. I gradonačelnik je pre toga rekao da od tih para nema ništa - navodi Spasić.

On smatra da je taj novac preusmeren u gradski budžet, da je to “predložio i realizovao neko na relaciji Perišić-Kojić i time ukrao pare elektronaca, zbog čega će neko morati da robija”.

Kao jedno od rešenja za EI i Mašinsku industriju Niš, Vlada Srbije je videla privatizaciju, koja bi trebalo da se završi do kraja 2015. godine. Iako smatra da se privatizacija u Srbiji svela na pranje para, Spasić navodi da bi neuspešna privatizacija ovih preduzeća “bila genocid nad radnicima ovih firmi”.

Ukoliko privatizacija propadne, i ukoliko niko ne kupi te firme, to će biti genocid za radnike Niša. Jer 5 do 10 posto radnika je već preminulo, mnogi su na izmaku snaga, imaju non-stop stresove, nekvalitetan život, bukvalno će biti genocid. Ja se nadam da taj scenario nećemo doživeti - kaže Spasić.

Kako živi 4.500 bivših radnika EI, MIN-a, “Građevinara”, “Niteksa” i “Jastrepca” koji čekaju da im država isplati ukupno oko 2 milijarde dinara zaostalih zarada, kako se država odnosi prema radnicima i njihovim zahtevima, kao i zašto je Spasić nezadovoljan saradnjom sa gradonačelnikom, možete pogledati u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikica

    17:50 // 23. 9. 2014.

    Zemljio otvori se i progutaj sve lopove ovog grada. A taj gradonacelnik da ima malo ljudskosti u sebi, sam bi priznao pred gradjanima sta je sve zgresio.

  • bosanac iz srbije

    15:23 // 23. 9. 2014.

    Da nam je vise ovakvih ljudi kao sto je gradonacelnik, sigurno bi smo bili bar par godina napred ako ne vise...

  • dubravka jovanović

    09:42 // 23. 9. 2014.

    G-din Spasić se godinama bori za ono što mu pripada. Deca su nam išla nekada u istu školu i znam kroz koju muku je prolazio i prolazi. Kako da čovek ostvari prava, kad su mu svi putevi zatvoreni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: