Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 21. 3. 2020.

| Ekonomija

Spisak prodavnica na jugu u kojima će stariji moći da kupe namirnice

Autor:M. Z, Lj. J.Izvor:Južne vesti
prodavnica
Otvoreno za penzionere od 4 do 7 u nedelju ujutru; foto: JV / Vanja Keser

Građani stariji od 65 godina kojima je zabranjen izlazak iz kuće moći će da se snabdeju namirnicama sutra u zoru, u nedelju od 4 do 7 ujutru. Ministarstvo trgovine objavilo je spisak prodavnica, među kojima je i njih preko 50 na jugu.

Stariji sugrađani ne mogu napolje, na raspolaganju su im kontakt centri za pomoć, a oni koji žele sutra u zoru će moći da izađu i kupe šta im je potrebno.

Prema podacima Ministarstva trgovine, na raspolaganju će im biti preko 800 prodavnicu u Srbiji, od čega na jugu 54 prodavnice, a u Nišu 15.

Prodavnice za starije biće otvorene i u Pirotu, Leskovcu, Vranju, Aleksincu, Surdulici, Vladičinom Hanu, Lebanu, Blacu, Beloj Palanci, Medveđi...

Iz ministarstva su najavili da će spisak biti dopunjavan, a aktuelni sa prodavnicama na jugu Srbije možete preuzeti u nastavku našeg teksta.

Podsetimo, starijim građanima zabranjeno je kretanje tokom celog dana i noći, a svima od 20 do 5 ujutru. Kontakt centri za pomoć najstarijima otvoreni su u svim gradovima i opštinama na jugu Srbije.

*Spisak je dopunjen nakon informacija iz opština Vlasotince, Bela Palanka, Blace i grada Prokuplja.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Spisak prodavnica na jugu Srbije (preuzmi) - 66.39 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • blagica tasic

    11:07 // 23. 3. 2020.

    Postovani
    Ja sam penzioner sa 21000d mesecne penzije. Pitam vas jel imam pravo na paket pomoci sad u ovom kriznom vremenu. Inace sam invalid. Zivim u Vranju i iz Vranja sam.
    Hvala unapred

  • Aleksandra Milić

    13:00 // 22. 3. 2020.

    Na dnevniku snimak penzionera kojima je obezbeđeno da kupe namirnice... i onda kadar na kasiricu koja rukavicama uzima goli hleb sa trake i provlači kroz kasu... rukavicama kojima dira novac i sve ostalo... sigurno tako štiti penzionere od virusa... direktno im ga prenosi svojim štrokavim rukavicama... katastrofa, zgrožena sam...

  • Svetlana Petkovic

    17:28 // 21. 3. 2020.

    Da li strariji moraju nositi maske (koje nemaju) kada odlaze u kupovinu od 4 do 7, pitam zbog moje majke kojjoj nisam mogla da nabavim masku, a Aman prodavnica joj je na 50 m. od zgrade u kojoj zivi,

    • Коза Санска

      20:39 // 21. 3. 2020.

      Госпођо могла си брже да направиш импровизовану маску него што си смишљала и куцала коментар.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: