Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 3. 4. 2013.

| Ekonomija

SNS: Sporna privatizacija Niške banke

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Kurir
OTP-banka.jpg
Zgrada Niške banke, arhivska fotografija

Narodni poslanik Momir Stojanović (SNS) ukazao je na sednici Narodne Skupštine na određene neregularnosti prilikom privatizacije Niške banke.

Stojanović je pokrenuo pitanje regularnosti privatizacije, jer kako je rekao, proračuni pokazuju da je cena trebalo da bude znatno veća.

- Niška banka je prodata za 14,2 miliona evra. Čudno je kako je ta prodajna cena određena kad je poznato da je banka imala višak sredstava na svom računu od 7 miliona evra i 25 miliona evra potraživanja, pa iznosi da je banka u trenutku privatizacije vredela 32 miliona evra - rekao je Stojanović na sednici.

Mađarska OTP banka kupila je Nišu banku 2006. godine, a poslanik Stojanović je ukazao i na činjenicu da je jedan od direktora OTP-a i brat bivšeg guvernera Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

momir Momir Stojanović, arhivska fotografija- Bivši radnici banke su prevareni privatizacijom, jer je mađarska banka u saradnji sa Agencijom za osiguranje depozita u Beogradu, preko nezakonite ponude o odlasku iz banke, uz mobing, oštetila više od 100 radnika za oko million dinara - naglasio je Stojanović.

Niška banka bila je među najvećim u jugoistočnoj Srbiji, a kako je rekao Stojanović, njenom privatizacijom prodato je i oko 30.000 kvadratnih metara stambenog prostora u skoro svim gradovima tog dela Srbije.

Zgradu ove banke u Nišu, u Ulici Nikole Pašića, prema nedavnim najavama gradonačelnika Zorana Perišića, planira da otkupi Grad Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hitman

    22:35 // 4. 4. 2013.

    A ti si mi Stojanoviću mnogo pametan. Pa svi znamo da nijedna privatizacija nije realna ni poštena ono što smo od njih dobili to je samo dužničko ropstvo. A Vi gospodine generale što sada prosipate ,,znanje,, bolje da ste kao vojnik radili svoj posao ...setite se samo koliko ste pružili na Kosovu u pogledu vojno-obaveštajnih aktivnosti za vreme svog mandata. Treba da vas bude sramota...i još se bavite politikom...dvostruka sramota....još se Niče bavio ovakvim slučajevima dvostrukog morala u svojo knjizi ,,Volja za moć,,....oficiri koji se bave politikom su sramota Srbije..

  • ne

    22:44 // 3. 4. 2013.

    Vazno da posle SNS nece biti nicega spornog, jer oni za ovih godinu dana samo pricaju sta prosla vlast nije dobro radila (citaj G17 - sadasnji koalicioni partner), dok grad stagnira ,a o investicijijama nema ni reci!!!

  • Nesko

    15:02 // 3. 4. 2013.

    A zaposljavanja u Toplani i vodovodu jer su sporna,nisam demokrata ali mnogo sam od vas naprednjaka ocekivao a vi ste jos gori

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: