Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:53, 14. 8. 2019.

| Ekonomija

Sportski centar u OŠ "Mika Antić" - opozicija pita kad će, vlast kaže za još 2,5 miliona

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
OŠ Mika Antić
Opozicija pita zašto vlast nije završila izgradnju sportskog centra; foto: Stranka slobode i pravde

Nezavršen sportski centar u OŠ "Mika Antić" za opoziciju je primer nebrige aktuelne SNS vlasti o školstvu, a posebno ih "boli" što je izgradnja počela još u njihovo vreme i do danas nije završena. Gradska vlast najavljuje završetak projekta, a iz budžeta daje još oko 2,5 miliona dinara za termo-tehničke instalacije.

Pre više od 8 godina Niš je započeo projekat izgradnje regionalnog sportsko-gimnastičarskog centra u OŠ "Miroslav Antić" koja se nalazi u Opštini Pantelej. Do danas projekat nije završen, a ovih dana su ga se setili i predstavnici opozicije, koji su o tome razgovarali sa građanima na 11. niškoj "zoni slobode". OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde Već godinama projekat nije završen; foto: Stranka slobode i pravde

Hoće li konačno nakon 5 godina gradnje biti završena sportska sala za fizičko u Osnovnoj školi "Mika Antić"? - pitali su predstavnici Saveza za Srbiju.

Uz poruku da ne glume vile i vilenjake, nego da bar okreče ovu školu - o projektu koji godinama stoji u mestu pisao je i odbornik i predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Branislav Jovanović.

Gospodo iz vlasti, pre devet godina počeli smo da radimo na projektu sale za fizičko vaspitanje, sa četiri kabineta, pri OŠ "Mika Antić" i odmah obezbedili sredstva iz Nacionalnog investicionog plana za završetak ovog projekta. Napominjem da smo u našem mandatu završili i veliku sportsku halu u ovoj školi gde se danas održavaju i međunarodna takmičenja u raznim sportovima. Takođe smo dogradili još i paviljon sa učionicama u okviru te škole i uradili teren sa veštačkom travom pri školi koji je sada potpuno zapušten - kaže Jovanović.

Omladinci ove stranke su obišli školu i objekat koji je još u izgradnji, a u saopštenju navode da su funkcionerima ukazali na nerad, neznanje i jalovu politiku koju vode godinama i pokušali svojim sugestijama da im ukažu koji su prioriteti mladih u ovoj opštini. OŠ Mika Antić4; foto: Stranka slobode i pravde Već godinama projekat nije završen; foto: Stranka slobode i pravde

Rukovodstvo opštine Pantelej troši novac građana na stranačke vile i festivale. Da li je Srpska napredna stranka bitnija od građana i dece koja polaze u školu? Potrudite se barem da okrečite školu i da popravite fudbalski teren sa veštačkom travom koji vam je ostavila prethodna vlast. Prethodno rukovodstvo ostavilo vam je i nove učionice, a sada roditelji neće ovde da upisuju decu jer škola liči na sve, samo ne na školu - zaključuje Radovan Čejović, koordinator omladine Stranke Slobode i pravde u Nišu.


Gradska vlast najavljuje nastavak radova

I dok opozicija kritikuje što nije završena izgradnja sportskog kompleksa već godinama, gradska vlast najavljuje nastavak izgradnje i usvaja rešenje na Gradskom veću kojim se iz budžeta za tu investiciju daje još oko 2,6 miliona dinara.

Ukupna vrednost projekta sada je oko 88 miliona dinara, a od toga Ministarstvo privrede daje oko 62,7 miliona miliona, a Grad učestvuje sa ukupno 25,6 miliona. OŠ Mika Antić2; foto: Stranka slobode i pravde Već godinama projekat nije završen; foto: Stranka slobode i pravde

Neophodno je da se učešće Grada Niša u projektu uveća sredstvima u iznosu od 2.660.496. dinara, tako da ukupno učešće Grada na projektu iznosi 25.578.257,06 dinara, a sve u cilju realizacije aktivnosti projekta nabavka i ugradnja termo-tehničkih instalacija u Osnovnoj školi "Miroslav Antić“ u Nišu i završetka Projekta u predviđenom roku, obzirom da se projekat finansira iz zajma Evropske investicione banke i da je određen rok u kome se mogu iskoristiti sredstva zajma. Od ukupnog učešća Grada Niša, u 2019. godini je predviđen iznos od 9.100.000,00 dinara, dok je preostali iznos realizovan u prethodnim godinama. - navodi se u rešenju.

Pojašnjavaju da je projektno-tehnička dokumentacija mašinskih instalacija za projekat izgradnje nepotpuna i da je zbog bezbednosti neophodno da se izmeni ugovoreni sistem za ventilaciju.

U skladu sa tim urađen je novi projekat za izvođenje radova mašinskih instalacija, na osnovu kojeg je neophodno raspisati javnu nabavku male vrednosti u cilju realizacije završetka projekta - pojašnjavaju.

Kada će javna nabavka biti raspisana, a radovi nastavljeni - nisu precizirali.

Da izgradnja treba da se završi zbog bezbednosti i funkcionalnosti škole - Gradu je još sredinom aprila naložilo Ministarstvo privrede.


Zašto dosad nije bilo radova?

Još krajem 2011. godine je tadašnje Gradsko veće Niša prijavilo projekat izgradnje regionalnog sportsko-gimnastičkog centra školi "Mika Antić", a radovi su krenuli naredne godine.

U rešenju aktuelnog Veća navodi se da projekat dosad nije završen zbog sudskog procesa.

Projekat nije realizovan, jer je Presudom Privrednog suda u Nišu 30 P broj: 2444/15 od 04.02.2016. godine raskinut Ugovor zaključen između Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, Sektor za NIP i izvođača radova Građevinskog trgovinskog i proizvodnog društva za spoljnu trgovinu na veliko i malo STAN INVEST doo Niš - piše u rešenju.

Ponovljena je javna nabavka i 2016. godine je Ministarstvo privrede potpisalo novi ugovor o izvođenju radova. Investitor je Grad Niš, a izvođač "Centum d.o.o.".

Ipak, nadležni nisu pojasnili šta je kočilo radove poslednje 3 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marija

    09:16 // 15. 8. 2019.

    Taj projekat izgradnjeskolske sale poceo je 90 godine. Djaci koji su isli u skolu koja se tada zvala Rodoljub Colakovic, su svake godine davali prilog za izgradnju skolske sale - jer je skola koristila ucionicu kao salu. Kasnije je sala postala sastavni deo Caira. Tako da je skola opet ostala bez sale. Deca salu koriste tri cetri puta godisnje i to jedno cose kad niko nema treninge.

  • Boki

    13:35 // 14. 8. 2019.

    Neka se ta opozicija pokrije usima ! Hala Cair je progutala gomilu para da je za kolicinu utrosenog novca mogla da se sazida nova, veca hala a ova stara je samo nasminkana i posle kraceg vremena pocela da pusta vodu, najveca pljacka u istoriji Nisa, isto vazi i za stadion Radnickog koji je do zla boga isfusaren i za kratko vreme ruiniran zbog nekvalitetno uradjenih radova, to treba da objasne !

  • Milan

    10:10 // 14. 8. 2019.

    Ono što je Bane napravio ovi sada ne mogu ni da okreče.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: