Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 18. 5. 2011.

Srbijaturist vraćen Srbi Iliću

Međunarodni sud u Parizu presudio u korist Srbe Ilića, koji će od Srbije dobiti i 3 miliona evra odštete.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Гробар Ни

    20:06 // 18. 5. 2011.

    Колико нам је власт неспособна и лоша доказ је ове фарсе са Србијатуристом. Уместо да неспособни, који су аматерски водили овај процес, због незнања и непрофесионалности, сами исплате г. Срби Илићу наведену суму, она ће бити исплаћена из и онако преоптерећеног буџета Србије, па ће се у децембру ове године десити, а то је већ данас у штампи и наговештено, да новца за пензије и плате неће бити. Стичем утисак да се је намерно и тврдоглаво ишло у судски спор, који се, узгред речено, све време наквалитетно водио са аргументацијама непознатим, непризнатим и невалидним за европске правне норме, само из разлога да би нишки Американац у овој трансакцији зарадио. Да ли само он? Добио је цео Србијатурист џабе и могућност да откупи и половину Ниша. Срамота. Међутим, он за ову срамоту Србије није крив.

  • VOX NIŠ

    20:16 // 18. 5. 2011.

    Pitam se: "Da li postoji prag izdržljivosti ovog naroda"? " Da li je on jednak pragu tolerancije"? Šta mislite, kad se prekorači preko tog praga, gde ćemo se naći - ja mislim u PAKLU !

  • Ivan

    20:24 // 18. 5. 2011.

    Hoteli na ekskluzivnim lokacijama u Nišu i Niškoj Banji - "Ambasador", "Park", "Niš" u centru grada, hotel "Ozren" u Niškoj Banji kao i moteli "Nais" i "Medijana" za 1.1 milion dolara??? Jel neko rekao REVOLUCIJA???

  • Zlatko Nečevski

    20:53 // 18. 5. 2011.

    Vest koja je, najblaže rečeno neočekivana. Možda nije za neke iz krugova bliskih vlasti ali za zaposlene u Srbija Turist AD Niš sigurno jeste. Osmogodišnji galimatijas u koji nas je uvela Agencija za privatizaciju (APR) čiji je direktor u to vreme bio, gle paradoksa sadašnji premijer Mirko Cvetković. Pravo na štrajk koje je Zakonom zagarantovano kao legitiman način iskazivanja nezadovoljsta je trajao 8 meseci. Da su radnici Srbija Turist imali njive i volove kao što je neko prokomentarisao, sigurno je da ne bi štrajkovali nego se bavili poljoprivredom i stočarstvom. Makar neko ko misli da se posedovanje računara, adsl konekcije i plitkog uma može smatrati obeležjem dijametrlno suprotnim od stočara i poljoprivrednika kako ih u svom komentaru nazva. Zarada od deset hiljada dinara i spisak od 178 radnika proglašenih viškom su bili povod za štrajk. I srušeni hotel Nis i prodati motel Medijana i hotel Srbija u Niškoj banji. I neispunjena obećanja i obaveze iz kupoprodajnog ugovora. A ne samoupravljanje kao što neko napisa.
    Kao što sam, moje mišljenje, ubeđen da je Srbija Turist AD Niš u stvari samo kusur od procesa sa Putnikom AD iz Beograda koji je , gle čuda, rešen u korist države. I gle čuda, sve to nakon posete gospođe Klinton koja je jednog državaljanina USA, gospodina Srbu Ilića stavila iznad, ajde da ne kažem svih u Srbiji nego ovih 270 radnika ovog preduzeća. Reakcija naše vlade i premijera je vaš napis u Južnim vestima.
    Opet se pokazalo da Niš, na žalost jeste i biće još drugo provincija.

  • Dejan Markovic

    21:35 // 18. 5. 2011.

    Ovako ispada da su mu dali besplatno sve te hotele na ekskluzivnim lokacijama u Nišu i Niškoj Banji - "Ambasador", "Park", "Niš" u centru grada, hotel "Ozren" u Niškoj Banji kao i motele "Nais" i "Medijana", a pride jos i 2 miliona Evra da mu se nadju dok ne razvije biznis! E, Srbijo!

  • miodrag slavkovic

    23:15 // 18. 5. 2011.

    da je on ispunio i jednu obavezu iz ugovora ne bi hoteli bili u ovakvom stanju kakvi su ....a to sto je on krecenje i farbanje uneo kao ulaganje i sto je agencija bila tolerantna tolike godine sad jos da mu plate.....sve bih ja iz APR u zatvor..da malo odleze.a srbu bi sutnuo tamo odakle je i doso...DDDDD

  • nišlija

    08:14 // 19. 5. 2011.

    Taj lik je pošteno (pošteno prema tadašnjim uslovima privatizacije) kupio Srbijaturist.

    Međutim bandi samoupravljača iz firme se nije baš radilo za privatnika pa je posle štrajkova ugovor raskinut nelegalno, što nam je Strazbur i pokazao.

    Tako da zbog neradnika iz Srbijaturista Niš već godinama nema hotele.

    Nadam se da će nov/stari vlasnik da zavede red i sredi hotele.

  • Boki Lazarevic

    23:01 // 19. 5. 2011.

    Sve je ovo planski smišljeno.Kada se malo slegne prašina prodaće firmu, i zajedno sa političarima koji su mu omogućili da je kupi podeliće pare.
    Ili kao se to drugačije zove:Organizovani kriminal.
    Nek bog svima da zdravlja i sreće,a pare se potroše.

  • jjjjjjjjjj

    02:07 // 20. 5. 2011.

    Ne znam odakle doticnom gospodinu pravo da radnike Srbijaturista naziva neradnicima?????Ne znam da li bi taj gospodin radio za 10.000 mesecno?Sramotaaa

  • Miša Milojević

    09:35 // 20. 5. 2011.

    Možda nam se odluka arbitraže i ne dopada. Ipak, radi se o telu koje se prilično često koristi kod međunarodnih trgovinskih spoova, jer je jeftinije od sudova, a ima kredibilitet. Ono što je važno za nas, onog trenutka kada smo pristali na arbtražu, obavezni smo i da poštujemo njene odluke.

  • nišlija

    11:14 // 20. 5. 2011.

    Pa zato je i dogovorena arbitraža u EU zato što je naše sudstvo potpuno nesposobno i bez ikakvog kredibiliteta.

    I Strazbur je rekao šta je imao pa ko neće da poštuje, ne mora.

    A Srbijaturist je propao i pre Srbe Ilića. Banda samoupravljača i neradnika se pobrinula za to.

    E pa sada će gospoda samoupravljači da vide kako je raditi za privatnika.

  • Zlatko Nečevski

    15:02 // 20. 5. 2011.

    Poštovani gospodine(ipak verujem da je gospođa u pitanju)"nišlija" ovako ostrašćene komentare odavno nigde nisam pročitao pa ni tamo gde se okupljaju i polemišu navijači Crvene Zvezde i onog drugog kluba. Elem, da ima i mrvice istine, časti, poštenja ili argumenata u oba Vaša komentara siguran sam da bi se potpisali imenom i prezimenom, ovako kako čini većina čitalaca Južnih Vesti a i moja malenkost.
    Mada mislim da ste i Vi bili upućeni/a u dešavanja u Srbija Turist AD Niš u vreme pre štrajka a nakon odluke agencije o raskidu kupoprodajnog ugovora ste, pod okriljem noći pokupili svoje papire, repcepte i ostale krpice, i otišli ko zna gde i ko zna kud. Argumenti su jedno, navijanje, mržnja i jezik kojim Vi pišete je nešto sasvim drugo. Srećem komentare "nišlije" na raznim mestima i uvek je prisutno pljuvanje po samoupravljačima a veličanje lika i dela ujke iz Amerike.
    Neko ke kreči hotel sa tri strane a četvrtu ostavi netaknutu jer nema novca sigurno nije Big Ankl from Amerika koji će doneti boljitak srpskom turizmu već neko ko je kupio jeftino da bi prodao skupo...Primera je puno ja navedoh samo ovaj sa krečenjem, šteta je samo što je Bin Laden mrtav inače bi se dokazala povezanost pomenutog pokojnika sa "samoupravljačima" iz Srbija Turist AD Niš. A slavodobitne i posprdne, uvredljive komentare o samopuravljanju ostavite za komunikaciju sa Vašim nalogodavcem. Prijatno Vam bilo "nišlija/ka"

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: