Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 19. 4. 2017.

| Ekonomija

Sremska mlekara i zvanično novi vlasnik Duvanske industrije Bujanovac

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dib
Duvanska industrija Bujanovac dobila novog vlasnika; foto: Ministarstvo privrede

Po ceni od 686.374 evra Sremska mlekara, kako piše na sajtu Ministarstva privrede, kupila je 57,93 % kapitala Duvanske industrije u Bujanovcu, a kako je ranije Južnim vestima rekao direktor Sremske mlekare Rade Basta, ideja je da DIB oživi i da se ponovo proizvode cigare na krajnjem jugu Srbije.

Mlekara je ugovor o kupovini potpisala 13. aprila, a ponudili su svega 20 evra više u odnosu na početnu cenu koju je propisalo Ministarstvo privrede.

S obzirom na to da je Mlekara bila jedini ponuđač, deo kapitala DIB-a je prodat njoj, a Ministarstvo je, kako kažu, proverilo preduzeće iz Sremske Mitrovice i zaključilo da ispunjava sve uslove.

Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem, Ministarstvo privrede je pribavilo, u skladu sa Zakonom o privatizaciji i Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora - piše na sajtu Ministarstva.

Podsetimo, prema podacima Agencije za privredne registre, 100% kapitala u Sremskoj mlekari ima "RA.B Capital Group LTD", firma koja je registrovana na Kipru.

Aktuelni direktor Rade Basta, inače bliski saradnik Ivice Tončeva, rekao je da on nema veze sa kiparskom kompanijom i da Mlekara planira da privatizuje i Duvansku industriju u Ljuboviji.

Želimo da zaposlimo, da vratimo malo ljude tamo. Da se podigne proizvodnja i da ubacimo nove linije. Tražićemo i od države dozvolu za proizvodnju cigara. Hoćemo domaći brend koji je primamljiv za sve - rekao je tada Basta.

Duvanska industrija Bujanovac trenutno upošljava 100 radnika, a kako je Basta najavio, poslu mogu da se nadaju i poljoprivrednici iz ovog kraja koji bi mogli da proizvode duvan za DIB.


Saradnja sa Tončevim

skupstina Basta (drui red desno) na Skupštini Radničog; foto: A. N.Iako dolazi iz Novog Sada i predsednik je Jedinstvene Srbije za Vojvodinu, Rade Basta je južnjacima postao poznat nakon što je Ivica Tončev, funkcioner SPS, postao predsednik Fudbalskog kluba Radnički iz Niša pre nekoliko meseci.

Basta je na Skupštini kluba izabran za direktora, a ta funkcija je tada i uvedena, jer ranije nije postojala, dok je te poslove obavljao generalni sekretar kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: