Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 13. 8. 2023.

| Ekonomija

Šta uraditi u Pirotu u 2023. godini - građani daju predloge na šta potrošiti novac iz budžeta

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pirot
Predlozi se šalju do 28. avgusta; foto: Lj. F.

Da Piroćanci uzmu učešće u pripremi budžeta za 2024. godinu tako što će sugerisati šta je prioritet ili potreba za izgradnjom, uređenjem ili unapređenjem neke usluge, pozivaju iz Odseka za budžet u lokalnoj samoupravi.

Proces participativnog budžetiranja u Pirotu se sprovodi sedmu godinu zaredom, do sada je finansirano 9 projekata, a građani Pirota i ove godine imaju mogućnost da daju svoje predloge i učestvuju u kreiranju budžeta za narednu godinu.

Ne mora da to budu veliki projekti od strateškog interesa, pažnju mogu zaslužiti i mali projekti i usluge koji će građanima Vaših mesnih zajednica, Vaše ulice, zgrade, naselja poboljšati uslove života, oplemeniti Vaš životni prostor, privući nove stanare ili poboljšati snabdevanje u svim vidovima Vaših potreba - kažu iz Gradske uprave.

U razmatranje će se uzimati oni predlozi ili projekti koji su u okviru planiranog novca u budžetu za te namene, a koji sadrže okvirni predračun, koji su izvodljivi i za koji postoji urađena projektna dokumentacija i rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi.

Prikupljanje predloga će trajati od 14. do 28. avgusta, a po sređivanju predloga, iz Gradske uprave će obavestiti koji od predloga je ušao u uži izbor za realizaciju.

Predlozi se mogu proslediti mejlom na [email protected], na obrascu koji se nalazi na sajtu Grada Pirota, a obrasci se mogu naći i popuniti i u Uslužnom centru Grada Pirota na pultu za informacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija ristoski

    00:18 // 17. 8. 2023.

    imate i sever to sada da usporedite

  • ilija ristoski

    22:33 // 16. 8. 2023.

    vi morate da budete vernik od krvi i mesa

  • ilija ristoski

    22:30 // 16. 8. 2023.

    na 30km od nisa sveto trojstvo kaze vi niste odani veru i bogu pa svasta se dogadga na putu svakojako osakacenje i to nije na 300km a beograd je u tome centar.naucili smo sve sta je vera a sta nije i ko to sa tome se zavitlava i to je nepopravljivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: