Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 22. 7. 2013.

| Ekonomija

Stečaj i za “EI Komerc”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
EI-KOmerc.jpg
Upravna zgrada "EI Komerc"

Ni pismo koje je rukovodstvo niškog "EI Komerca" uputilo ministru finansija Mlađanu Dinkiću nije urodilo plodom. Ovo preduzeće našlo se na listi za stečaj.  

I pored pozitivnog poslovanja poslednjih godina Akcioni plan Vlade Srbije obuhvatio je i ovo preduzeće u restrukturiranju. U Agenciji za privatizaciju objašnjavaju da stečaj ne mora da znači nužno i stavljanje katanca na firmu.

- Ako je takva stvar, da oni poslednjih godina zaista ne beleže gubitke u poslovanju onda, ukoliko sud prihvati predlog stečaja, postoje dve varijante. Prva je rasprodaja imovine i naplata dugovanja, a druga je, s obzirom na dobro poslovanje, reorganizacija - kažu u Agenciji.

Sa druge strane rukovodstvo “EI Komerca” navodi bilanse stanja i uspeha za poslednje tri godine u kojima nisu iskazani gubici. Ipak, o stavljanju preduzeća na stečajnu listu, kako kažu u Agenciji odlučivali su drugi parametri.

- Još 2001. godine odlučeno je da treba eliminisati društveni kapital. Pored toga, ovo preduzeće dugo godina ne može da se proda, a nalazi se i u retruktuiranju - kažu u Agenciji.

Iste parametre ima još jedna firma iz sklopa “Holding korporacije EI” koja nije obuhvaćena Akcionim planom. Reč je o “EI Čegru” koji pored toga posluje i sa gubicima na šta je rukovodstvo “EI Komerca” ukazivalo i resornom ministru.

- Oni potpuno imaju pravo na to, to je njihovo mišljenje, ali mi nismo tako shvatili i naše procene po pitanju “EI Čegra” su drugačije - zaključuju u Agenciji.

Pored “EI Komerca” na listi za stečaj nalaze se i “EI Metal D.O.O”, Istraživačko razvojni centar EI, “EI Televizija”, kao i “Holding korporacija EI”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    07:51 // 24. 7. 2013.

    Da li je preduzeće u dugovima ili nije? Pozitivno poslovanje u poslednje 3 godine ne znači da preduzeće nije ranije zaduženo, je l' duguje ili ne?

  • Verka

    18:52 // 23. 7. 2013.

    Sta reci?!Svaki komentar je suvisan ,a vreme ce pokazati sta se iza "kulisa" krije.Samo se bojim da ce biti kasno i za radnike EI-a i za grad Nis.

  • tranzicija svesti

    12:02 // 23. 7. 2013.

    "Oni potpuno imaju pravo na to,to je njihovo mišljenje,ali mi nismo tako shvatili i naše procene po pitanju“EI Čegra”su drugačije". Šta shvatili?Pa ekonomija je valjda nauka brojki, + ili -.Mišljenje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: