Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 24. 4. 2023.

| Ekonomija

Stopiran tender za uređenje fasade i zamenu stolarije na pirotskom Domu kulture

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dom kulture pirot
Stopirana javna nabavka; foto: Lj. F.

Iako je beogradska firma MITO Progress & Construction dobila posao da izvede radove na energetskoj efikasnosti zgrade pirotskog Doma kulture, ugovor im nije dodeljen jer je jedna od firmi učesnica tendera podnela Zahtev za zaštitu prava. Taj zahtev je stopirao završetak javne nabavke i eventualni početak radova, dok Republička komisija za zaštitu prava ne donese konačno rešenje.

Firma iz Beograda dobila je posao za oko 20,8 miliona dinara, iako njihova ponuda nije bila najmanja, već ona firme ITM -VM iz Velike Plane koja je iznosila oko 19,4 miliona dinara.

Ipak, ta ponuda je odbijena jer je, kako je obrazloženo u dokumentaciji, firma u prethodne tri godine bili ugovorna strana koja je u nekom poslu raskinula ugovor, a taj posao je isti na koji su se i sada javili - energetska sanacija pirotskog Doma kulture i prvi tender koji je raskinut, zbog čega je i ponovljena javna nabavka.

Tada su iz Gradske uprave Pirot rekli da ITM -VM nakon detaljnog obilaska Doma kulture i pregleda svih ugovorenih pozicija odustaje od podnete ponude i ugovora, odnosno da jednostrano raskidaju ugovor.

Međutim, to za Južne vesti negiraju iz firme iz Velike Plane.

Želimo da Vas obavestimo da je istina da smo odustali od prve nabavke, ali ne svojevoljno, kao i da demantujemo gradskog menadžera gospodina Ivkovića. Sve što imamo da kažemo o tim detaljima napisali smo i napisaćemo Republičkoj komisiji za zaštitu prava. Prvobitni ugovor nije jednostrano raskinut, već je potpisan sporazum o raskidu bez ikakvih pravnih posledica za ubuduće - kažu iz te firme.

Republička komisija za zaštitu prava još nije donela konačno rešenje.

Podsetimo, radovi se delimično finansiraju kroz budžetski fond Srbije, odakle je za te radove, kako je bilo rečeno početkom jula prošle godine, opredeljeno 11,6 miliona dinara.

Gradski energetski menadžer Bojan Ivković je prilikom potpisivanja ugovora sa Ministarstvom rudarstva i energetike rekao da je plan da radovi krenu što pre, kako bi se predupredio eventualni novi skok cena materijala i usluga.

Zameniće se stolarija, radiće se izolacija fasade, kao i još neki manji radovi u podstanici - rekao je tada Ivković.

U toku su radovi i na rekonstrukciji zgrade Doma vojske, koja sa zgradom Doma kulture čini zajedničku infrastrukturnu celinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: