Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 22. 11. 2018.

| Ekonomija

Stopirana prodaja hotela "Partizan" zbog postupka restitucije

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
hotel partizan
U požaru propalo potkrovlje i sprat ispod; foto: arhiva JV/M. J.

Zbog toga što su potencijalni naslednici nekadašnjeg vlasnika hotela “Partizan” u Niškoj Banji zatražili da im se vrati davno oduzeta imovina, zaustavljen je postupak prodaje ovog hotela koji je pokrenula Poreska uprava zbog poreskog duga. Nakon što je prva licitacija propala u februaru, a potom u julu hotel zahvatio požar, druga licitacija je stopirana.

Predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović kaže da u Katarastru postoji zabeležba koja sprečava Poresku da sprovede dalju licitaciju.

Obavestili su me iz niške filijale Poreske uprave da je obustavljen postupak prodaje zato što se pojavio potencijalni naslednik. Međutim, to je pod sporom, jer potencijalni naslednik nije dokazao srodstvo sa vlasnicima hotela između dva svetska rata - kaže Jovanović.

Zahtev za restituciju hotela “Partizan” podnela je Snežana Milenković, unuka Milivoja Milenkovića koji je izgradio hotel, a ona ističe da je to učinila još 2012. godine.

U momentu podnošenja zahteva, za “Partizan” nije bio utvrđen držalac. Sada se čeka završetak ostavinske rasprave iza mog pokojnog oca, čiji smo samo naslednici njegova žena i ja. To je jedini nedostajući dokument - kaže Snežana Milenković.

Objašnjava da je prodaja zaustavljena jer hotel može da bude vraćen "u naturalnom vidu".

Inače, ovaj hotel u centru Niške Banje ne radi više od 10 godina pošto je propala privatizacija “Srbijaturista”, u čijem je vlasništvu bio, a Poreska je oglasila prodaju zbog duga za porez od oko 200 miliona dinara. Početna cena na prvoj licitaciji bila je 310 miliona dinara, ali se niko nije na nju javio.


Uzrok požara još nepoznat, čeka se rezultat veštačenja

požar Nepoznato da li je požar podmetnut ili je uzor nešto drugo; foto: arhiva JVŠta je dovelo do požara koji je 27. jula zahvatio hotel “Partizan” i potpuno uništio potkrovlje ove zgrade i sprat ispod, nije još poznato.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da nema novih informacija u istrazi, te da je veštačenje naloženo pre oko dva meseca.

Nije je još uvek dostavljen nalaz i mišljenje veštaka, kada on stigne trebalo bi da znamo uzrok i onda se istraga nastavlja - kaže Milica Jovović, portparol Osnovnog javnog Tužilaštva.


Uskoro licitacija za hotel “Ozren”

Predsednik Opštine Niška Banja kaže da će početkom sledeće godine biti oglašena prodaja hotela “Ozren” jer su sa njega “skinute sve zabeležbe”.

Objašnjava da je rešen problem potraživanja radnika “Srbijaturista”, zbog kojih ovaj hotel, koji je nekada bio u vlasništvu te firme, do sada nije ponuđen kupcima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    18:25 // 22. 11. 2018.

    Nadjite nalogodavca požara sam nije mogao da bukne!

  • Petar Mirkovic

    14:22 // 22. 11. 2018.

    Ucinite sta god, samo neka se osposobi za namenu sa kojom je napravljen. Ovako izgleda kao da su nas bombardovali pre par dana!!

  • Mara

    12:55 // 22. 11. 2018.

    Grehota.Godinama stoji kao ruglo umesto da već neko preduzme da sredi toliko ima turista u N banji preko cele godine.Sramota

    • Irena

      10:25 // 30. 6. 2021.

      Da li biste ovako komentarisali i da je vaša dedovina?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: