Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 4. 12. 2014.

| Ekonomija

Štrajk u Gradskoj upravi Vranje

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
strajk-GU-VRANJE-2.jpg

Zaposleni su održali jednočasovni štrajk upozorenja u holu Gradske uprave nezadovoljni odlukom Gradskog veća o smanjenju zarada, koja je usklađena sa državnom odredbom.

Oni bi, kako kažu, primenom te odredbe primali minimalac, a nekima bi zarada bila ispod zakonski zagarantovane minimalne zarade.

Iz tog razloga štrajk se odvija pod sloganom „Nećemo da budemo socijalni slučajevi po uredbi“

Pitamo se da li je Vranje u Srbiji ili se pretvaramo u dolinu gladi? Svojim platama izdržavamo  i sve one koji su u ovom gradu ostali bez posla - kaže predsednica sindikata Jelena Janković.

Štrajkači su danas doneli odluku da u roku od 5 dana stupe u generalni štrajk, ali i da se obrate Vladi Srbije. 2

Odlučili smo da krenemo u ovu akciju, odnosno borbu za egzistenciju. Naše plate će sada biti ispod minimuma i bićemo socijalni slučajevi. Pokušali smo da se dogovorimo sa rukovodstvom grada, ali nismo naišli na razumevanje - rekla je Jankovićeva, što je propraćeno burnom podrškom okupljenih.

Inače, kako se čulo, oni su pokušali da razgovaraju sa gradonačelnikom pre najave štrajka, ali do susreta nije došlo, već im se rukovodstvo grada obratilo pismom.

Jankovićeva je rekla i da je bilo brojnih pritisaka na radnike, čak i izjava da kome ne odgovara može „da uzme radne knjižicu i ode“.

Pre par godina tako nešto je rekao i tadašnji zamenik gradonačelnika Igor Andonov. Mi bi smo im poručili da oni odlaze, a mi ostajemo - rekla je Jankovićeva.

Radnici su se nakon sat vremena vratili na svoja radna mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Markovic

    12:09 // 5. 12. 2014.

    Trebalo je da strajkujete dok je Antic Zoran dolazio na njegovo radno mesto gradonacelnika Vranja u vojnoj uniformi rezervnog vojnog potporucnika,a ne da sada strajkujete, neradnici i dzabalebci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: