Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 1. 11. 2018.

| Ekonomija

Strani investitori i niške firme dobili priznanja za uspešne privrednike

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
nagrade
Nagrađeni za poslovne rezultate ostvarene tokom prošle godine; foto: gradski sajt

Kompanije Filip Moris, Leoni i Džonson elektrik, kao i niške firme Monikom i Vizus, nagrađeni su za najbolje poslodavce i izvoznike, saopštili su na gradskom sajtu, dok je novo gradsko priznanje “Sveti car Konstantin i carica Jelena” za najboljeg početnika u poslovanju dobila start-ap firma Future reality sistems. Nagrađen je i Klub privrednika “Naisus”, kao i Univerzitet u Nišu.

Novo gradsko priznanje se od ove godine u Nišu dodeljuje onima koji su, prema oceni komisije, ostvarili zapažene poslovne rezultate tokom prethodne godine. Nagrada nosi naziv “Sveti car Konstantin i carica Jelena” i juče je dodeljena najuspešnijim privrednim kolektivima. Nagrade-za-privrednike2;-foto:-gradski-sajt Novo gradsko priznanje "Sveti car Konstantin i carica Jelena” dodeljivaće se uspešnim privrednicima; foto: gradski sajt

Tako su prvi dobitnici u kategoriji najboljih privrednih društava, poslodavaca i izvoznika strane kompanije Filip Moris, Leoni, Džonson elektrik koje već nekoliko godina posluju u Nišu.

U istoj kategoriji nagrađene su i niške firme Monikom - porodična kompanija koja se bavi sušenjem i zamrzavanjem voća, kao i Vizus koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom prozora i vrata.

Nagrada za najboljeg početnika u poslovanju dodeljena je start-ap firmi Future reality sistems, dok je nagrada za društveno odgovorno poslovanje pripala Klubu privrednika „Naisus“. Istovremeno, Univerzitet u Nišu nagrađen je za doprinos lokalnom ekonomskom razvoju - dodaju na gradskom sajtu. Nagrade-za-privrednike3;-foto:-gradski-sajt Novo gradsko priznanje "Sveti car Konstantin i carica Jelena” dodeljivaće se uspešnim privrednicima; foto: gradski sajt

Gradonačelnik Darko Bulatović je rekao da je ovim gestom Grad hteo da zahvali najboljim kompanijama, preduzetnicima i institucijama, koje su doprinele da se Niš nađe na mapi snažnog regionalnog centra, kao i idealne pozicije za nove investicije. Naziv "Sveti Car Konstantin i Carica Jelena" simboliše zaštitnike Grada Niša, dodaje, i uvedena je sa namerom da postane prestižno priznanje koje će se ubuduće dodeljivati najuspešnijim kompanijama koje doprinose lokalnom ekonomskom razvoju.

O tome ko će biti dobitnik nagrade "Sveti Car Konstantin i Carica Jelena", kako kažu u KLERP-u, odlučivali su gradonačelnik, predsednik Skupštine grada, član Gradskog veća resorno zadužen za privredu, načelnik KLERP-a Milan Ranđelović, direktor Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, predsednik Privredno ekonomskog saveta i predsednik Društva ekonomista Niša. Nagrade-za-privrednike1;-foto:-gradski-sajt Novo gradsko priznanje "Sveti car Konstantin i carica Jelena” dodeljivaće se uspešnim privrednicima; foto: gradski sajt

Budući da je Klub privrednika "Naisus" predložen za dobitnika priznanja za društveno odgovorno poslovanje (na predlog Komore), a predsednik Privredno-ekonosmkog saveta Grada je i član Kluba privrednika "Naisus", on nije učestvovao u glasanju o predlogu dobitnika nagrade u kategoriji društveno-odgovorno poslovanje - pojašnjavaju u KLERP-u.

Inače, nagrade se dodeljuju na osnovu podataka iz Agencije za privredne regstre, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na osnovu predloga od relevantnih institucija kao što su Help, Eneka, Klaster naprednih tehnologija, "Deli" prostor, start-ap centar i drugi.

*Poslednji deo teksta je naknadno izmenjen kada su novinarima iz KLERP-a javili da su na zvaničnom gradskom sajtu bile objavljene pogrešne informacije o tome ko je odlučivao o dobitnicima nagrada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Akontacija

    00:26 // 2. 11. 2018.

    Dragan zvani Master uspesan privrednik!? Majko mila..kakvo je ovo ponizavanje grada. Ajde ljudi da ih sklonimo jednom za svagda.

  • Čapa iz sokaka

    21:53 // 1. 11. 2018.

    Uz ovakve "privrednike" narod srećan i presrećan, povazdan peva razdragano, napredak na svakom milimetru otadžbine nam, bizMismeni brižni za boljitak i sreću narodnu. A tek političari! Nit' spavaju, nit' jedu, nit' vodu piju dok se narod ne nahrani i napoji. A za njih, dorohotne, šta ostane - oni presrećni kad vide na sve strane nasmejana lica. Opevao "sreću" tu još onomad Dis u pesmi "Naši dani".

  • Dragoljub J.

    14:03 // 1. 11. 2018.

    Cela stvar je napravljena da bi Dragan Master mogao da se slika nakon što sam sebi dodeli priznanje za ništa. Niška privreda staje u prethodnu rečenicu bez da se gura.

    • Zlobnik

      19:35 // 1. 11. 2018.

      @Dragoljub J. : Dragan "master" /majstor/ li je prorektor za ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: