Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 9. 4. 2018.

| Ekonomija

Studenti Elektronskog fakulteta organizuju konferenciju o tehnologiji

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Konferencija
Predstaviće se kompanije koje su lideri u modernim tehnologijama; Foto: SICEF

Svi zainteresovani mogu da posete konferenciju Technology 'n' Trends od 12. do 14. aprila na Elektronskom fakultetu, a organizatori iz Studentskog inovacionog centra najavljuju predavanja o veštačkoj inteligenciji, virtuelnoj realnosti, proširenoj realnosti i internet stvari.

Na konferenciji, objašnjavaju, biće održana predavanja i radionice o aktuelnim temama u oblasti tehnike, kroz koje će se predstaviti kompanije učesnice, inače lideri modernih tehnologija. Plakat SICEF Foto: SICEF Plakat

Želimo da studente upoznamo sa tri futurističke tehnologije, koje postoje i danas, ali će biti široko rasprostranjene u skorašnjoj budućnosti i značajno uticati na kvalitet svih sfera naših života - navode organizatori.

Kako najavljuju, Milan Đorđević iz kompanije Shindiri Studio govoriće na temu "Uticaj VR i AR na industriju", dok će Branimir Todorović sa Prirodno-matematičkog fakulteta pričati na temu "Rekurentne neuronske mreze, arhitekture, algoritmi treniranja i primene".

Najavljeni su i predavači Jelena Milovanović iz kompanije NIRI, čija će tema biti "Veštačka inteligencija: Od vektora do humora", kao i Blagoj Kupev iz kompanije Seavus, koji će govoriti na temu "Securing IoT devices".

Svečano otvaranje konferencije je 12. aprila od 14 sati u StartUp centru Elektronskog fakulteta. Ulaz je besplatan i otvoren za sve, a detaljnije informacije o konferenciji i agendu, zainteresovani mogu da vide na linku.

Ovo je već deveti po redu događaj ovog tipa (do sada su održani seminari iGurus i Startup Gurus i šest puta Technology 'n' Trends konferencija), organizovan od strane SICEF-a i naša misija je da u narednom periodu popularizujemo ovakve događaje koji su već postali tradicija naše organizacije - dodaju organizatori.

Inače, Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) je, kako navode, mlada studentska organizacija koju čine i vode studenti Elektronskog fakulteta. Osnovana je krajem 2011. u okviru Studentskog parlamenta Fakulteta, a početkom 2012. registrovana je kao nezavisna studentska organizacija. Kroz organizovanje konferencija, objašnjavaju, gde predstavnici kompanija drže predavanja, SICEF dodatno edukuje studenate i približava ih kompanijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: