Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 24. 4. 2018.

| Ekonomija

Studenti ekonomije takmičili se u Nišu u rešavanju poslovnih problema

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Studenti ekonomski takmičenje
Takmičilo se 11 timova; Foto: Đ. Cvetković

Više od 150 studenata sa ekonomskih fakulteta iz Srbije i Makedonije učestvovalo je i takmičilo se u Nišu u izazovima koji ih očekuju u poslovnoj karijeri. “Case Study - Face the Challenge 2018" po treći put organizovali su Studentska Asocijacija Nova i Studentski parlament niškog Ekonomskog fakulteta.

Kako navode organizatori, u takmičarskom delu bilo je ukupno 11 timova, koji su se nadmetali u dve kategorije, a ekipe sa niškog fakulteta ostvarile su zapažene rezultate. U nadmetanju koje se odigralo prošle nedelje na Ekonomskom fakultetu, dodaju, učestvovali su studenti sa Univerziteta u Nišu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Beogradu i Skoplju. Studenti Ekonomski fakultet Po treći put se organizuje takmičenje za studente ekonomskih fakulteta; Foto: Đ. Cvetković

Takmičari su dobili konkretne probleme preduzeća, čija su idejna rešenja u vidu pisanog koncepta razrađivali do kraja prvog dana - objašnjavaju organizatori.

Takmičenje je okupilo timove u kategoriji Rise to the Challenge - po troje studenata od prve do treće godine osnovnih akademskih studija i jedan učenik srednje škole, i Face the Challenge, kategorija u kojoj je timove činilo po troje studenata četvrte godine osnovnih ili master studija.

Drugi dan takmičenja bio je rezervisan za prezentacije idejnih rešenja. Timovi su svoje ideje prezentovali pred stručnim žirijem, koji je proglasio najbolje u obe kategorije - dodaju.

U kategoriji Rise to the Challenge prvo mesto je osvojio tim "USEF juniori" sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Drugo i treće mesto osvojili su timovi sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, a u pitanju su ekipe "Voda" i "CRT".

Pobedu u drugoj kategoriji je, navode, odneo tim sa niškog Ekonomskog fakulteta "SAJ". Drugo mesto pripalo je timu "USEF" sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, dok je treće mesto osvojio tim "Enigma" sa niškog fakulteta.

Koliko su timovi bili uspešni odlučivali su predstavnici privatnih kompanija, ali i iz Regionalne razvojne agencije "Jug" i Kancelarije za mlade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: