Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 24. 7. 2018.

| Ekonomija

Subvencije dobilo više od 160 niških poljoprivrednika

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
ugovori poljoprivrednici
Poljoprivrednicima ugovore uručio gradonačelnik Niša; foto: Zvanični sajt Grada Niša

Više od 160 poljoprivrednika potpisalo je ugovore o subvencijama Grada Niša, koje će iskoristiti za nabavku novih mašina, opreme, izgradnju i rekonstrukciju objekata, podizanje plastenika, nabavku grla stoke i druga ulaganja u svoja gazdinstva.

Niškim poljoprivrednicima su ugovori danas uručeni u Gradskoj kući, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Niša, i ističe da je za subvencije u poljoprivredi raspodeljeno ukupno 22,5 miliona dinara.

Subvencije za 2018. godinu su povećane za 10% u odnosu na 2017. godinu i iznose 60% vrednosti investicije, a maksimalno do 600.000 dinara po gazdinstvu za jednu meru. Pravo na subvenciju su imala sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada pod uslovom da se i poljoprivredom bave na teritoriji Grada Niša i da ispunjavaju dodatne kriterijume, koji su prilagođeni svakoj grani poljoprivrede - piše na gradskom sajtu.

I dok je konkurs za takozvane “investicije u fizičku imovinu” završen, i dalje su u toku konkursi za podsticajeu za veštačko osemenjavanje, osiguranje, ruralnu infrastrukturu, sertifikaciju, preradu i mlade.

Kako bismo uticali na to da na selu ostane što više mladih, uvedena je i nova mera “Podrška mladima u ruralnim područjima“ sa subvencijom od 75% i maksimalnim iznosom po korisniku 500.000 dinara gde se pomažu početne aktivnosti u poljoprivredu. Za ovu meru Konkurs je još uvek otvoren te pozivamo sve poljoprivrednike mlađe od 40 godina da se jave sa svojim projektima - rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Gradonačelnik je napomenuo da je ove godine duplo više poljoprivrednika u odnosu na lane tražilo subvencije da osigura svoje zasade i objekte.

Aktuelni konkursi za subvencije u poljoprivredi mogu se videti na sajtu Sekretarijata za poljoprivredu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hum

    17:29 // 24. 7. 2018.

    Dok je pokojni Zoki upravljao poljoprivredom kriterijumi su se znali i postovali. Niste mu do kolena. A sada glavni kriterijum clanstvo u SNS(ektu).

  • Aperkat

    16:21 // 24. 7. 2018.

    A,pre toga i partijske knjizice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: