Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 10. 6. 2011.

| Ekonomija

Sud odložio isplatu odštete Srbi Iliću

Autor:Izvor:Blic, Južne vesti
Niš, motel Nais
Niš, motel Nais

 

NIŠ - Privredni sud u Beogradu privremeno je zaustavio izvršenje odluke Arbitražnog veća Međunarodnog arbitražnog suda u Parizu o isplati odštete vlasniku niškog Srbijaturista, saznaje Blic.

Reč je o presudi kojom je bilo predviđeno da se kompaniji „Uniworld“, vlasnika američkog državljanina poreklom iz Niša, Srbe Ilića, u roku od 15 dana isplati odšteta od tri miliona evra i milion dolara sa kamatom.

Kako prenosi Blic, predstavnici Uniworld su 31. maja pred Privrednim sudom u Beogradu pokrenuli postupak za prinudnu naplatu dosuđenog novčanog iznosa, ali je Agencija za privatizaciju 2. juna pred Privrednim sudom u Beogradu podnela tužbu za poništaj arbitražne odluke i predložila privremenu meru zabrane raspolaganja UHL i banci dosuđenim novčanim sredstvima.

 

Privredni sud je 7. juna usvojio privremenu meru koju je predložila Agencija za privatizaciju, čime je sprečena prinudna naplata.

Preduzeće "Uniworld" kupilo je 2003. godine „Srbijaturist“ za 1.1 milion dolara, uz obavezu da za tri godine investira 9 miliona dolara.

 

 

U vlasništvu "Srbijaturista" u vreme privatizacije bili su hoteli na ekskluzivnim lokacijama u Nišu i Niškoj Banji - "Ambasador", "Park", "Niš" u centru grada, hotel "Ozren" i "Srbija" u Niškoj Banji kao i moteli "Nais" i "Medijana".

Agencija za privatizaciju raskinula je u junu 2006. godine kupoprodajni ugovor uz razloženje da Ilić nije ispunio preuzete ugovorne obaveze ni posle naknadno ostavljenog roka. Nakon toga Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu koji je u maju doneo konačnu odluku.

Detaljnije o ovome pogledajte na sajtu Blic.

Preduzeće "Srbija - turist" je osnovano 19. oktobra 1951. godine kao Gradsko ugostiteljsko preduzeće "Sićevo". Sredinom 1963. godine pridodati su mu hoteli u Nišu i Niškoj Banji koji su do tada bili u sastavu banjsko klimatskog lečilišta "Niška banja". Sadašnji naziv Srbijaturist dobilo je 1965. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Banjac

    01:13 // 14. 6. 2011.

    Ja bih rekao da niko od zaposlenih u Srbija Turistu nije odvajao od plate za gradnju hotela u Niškoj Banji. Partizan je sagradjen 30-ih godina, a paravi vlasnici verovatno i dalje plaču za njim, dok je Ozren započet 30-ih, a završen neposredno po završetku drugog svetskog rata. Dakle... Jasna stvar. Pretpostavljam da su renoviranja, popravke, prepravke plaćane delom zarade. ako nisu, to opet govori o načinu rada Srbija Turista. Nemam ja ništa protiv Srbija Turista konkretno, imam protiv svih koji su naučili da zarade 3, a potrše 10 dinara ( tzv. "državne jasle"). I plata od 1000 dinara je prevelika ako se ne zaradi.

    A ono " www.srbijaturist.com " ? Šta je to? Jel´ to sajt???? Tako izgleda internet marketing? Tako izgleda sajt organizacije koja se bavi turizmom? :-))))) Fascinantno... nema šta :-))))

    • zoran

      14:04 // 18. 6. 2011.

      Gospodine,pa vi nemate pojma o hotelima Niske Banje.Hoteli u Niskoj Banji su renovirani gde je dosta ulozeno.Da Vas podsetim da u tim hotelima nije bilo kupatila u sobama i da su sobe bile osmokrevetne.Jednostavno postoji sluzba investicje u Srbija turist a kad su se renovirali hoteli u Niskoj Banji arhitekta poznati Nislija Mandic Jovan pa mozete da dodjete kod nas u firmi uprava je u hotelu Park da vam dostavimo projekte za koje Vi ocigledno neznate.Napominjam da je u to vreme direktor bio Jovan DJosic pa pitajte a ne napamet u javnost.pozzz !!!!36 godina sam ulagao i proveo svoju mladost u srbija turist.

  • nišlija

    14:23 // 13. 6. 2011.

    Odlično, samo neka se država tuži pre koleđa grada Niša.

    Sada nećemo imati ljudske hotele u Nišu još 10 godina a drugovi samoupravljači iz Srbijaturista koji su uništili hotele još pre dolaska S. Ilića će da nastave sa uništavanjem hotela.
    Pa oni su još pre dolaska S. Ilića prodali jednu sobu hotela Niš privatnom licu !!

    Opravljao sam kretko vreme neke kompjutere u Srbijaturistu i mogu vam reći da onu nezainteresovanu bandu neradnika treba otpustiti momentalno i u kompletu!

    Neka dođe S. Ilić neka dođe ko hoće.

  • Zoran-banja

    07:11 // 12. 6. 2011.

    Bajo..najbolji si!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: